Π. Λελεδάκης: Εκτίμηση του κινδύνου και εκπαίδευση τα κλειδιά ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών

[starbox]

Πάγιες και νέες προκλήσεις για τον κλάδο και τους ασφαλιστές είναι η εξεύρεση ποιοτικών πελατών, η διαμόρφωση του επιχειρηματικού πλάνου, η διαφορετική διαχείριση πελατών, η είσοδος των ασφαλιστών σε αγορές υψηλών εισοδημάτων, το cross-selling –upselling, η σωστή χρήση του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης κάτι το οποίο απαιτεί εκπαίδευση, η διαχείριση χρόνου, και η εκπαίδευση. Σε επώδυνες καταστάσεις οδηγεί η έλλειψη ασφαλιστικού σχεδιασμού, ακριβώς όπως οδηγεί η έλλειψη οικονομικού σχεδιασμού, στην χρεοκοπία,

Ο Παναγιώτης Λελεδάκης CEO ΙFA Academy, τόνισε σε συνέδριο πως «η εκπαίδευση του πολίτη και όχι η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του κλάδου των ασφαλειών».

Σύμφωνα με μελέτη της IFA Academy το πρόβλημα είναι η μέτρηση του κινδύνου. Εξηγώντας, το πώς γίνεται η μελέτη του κινδύνου υπογράμμισε: «διαχείριση του κινδύνου σημαίνει: στόχοι, αποτίμηση, ανάλυση, αξιολόγηση, αναφορά, απόφαση, θεραπεία, έλεγχος»

Πιθανότητες χρεοκοπίας ασφαλιστικών

Η πιθανότητα να κλείσει μία ασφαλιστική, είναι μία στις 200  βάσει μελετών της υπέρ-εποπτείας μετά την προσαρμογή των ασφαλιστικών στο Solvency II την 1η Ιανουαρίου 2016 ανέφερε ο Παναγιώτης Λελεδάκης CEO IFA Academy. Το νέο εποπτικό πλαίσιο  ενισχύει την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών και  δημιουργεί συνθήκες εμπιστοσύνης και προστασίας των πολιτών απέναντι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*