HDI Global SE: Νέα επωνυμία για τον τομέα βιομηχανικών ασφαλίσεων

 

 

Η εταιρεία βιομηχανικών ασφαλίσεων του Ομίλου Talanx λειτουργεί άμεσα υπό τη νέα επωνυμία HDI Global SE. Με την εγγραφή στο αρμόδιο Εμπορικό Επιμελητήριο, η ανακοινωθείσα μετονομασία της HDIGerling Industrie Versicherung AG ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 8 Ιανουαρίου 2016. Η μετατροπή σε Ευρωπαϊκή Εταιρεία (SE Societas Europaea = Ευρωπαϊκή Εισηγμένη Ανώνυμη Εταιρεία) έχει ήδη εγκριθεί από την αρμόδια εποπτική αρχή.

“Η μετονομασία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην άνω των 100 ετών ιστορία της εταιρείας”, σχολίασε ο Dr Christian Hinsch, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης της Talanx AG και CEO της HDI Global SE. “Το νέο όνομα αντικατοπτρίζει την ολοένα αυξανόμενη διεθνή εμβέλεια της εταιρείας μας. Σήμερα, πάνω από το 60% των ασφαλίστρων μας προέρχεται από αγορές του εξωτερικού, με αυξητική τάση.”

Με άμεση εφαρμογή, η εταιρεία λειτουργεί διεθνώς υπό το εμπορικό σήμα HDI. Οι περισσότερες από τις εταιρείες πρωτασφάλισης του Ομίλου Talanx στη Γερμανία και διεθνώς, ήδη λειτουργούν με αυτό το σήμα. Τα αρχικά αποτελούν συντομογραφία της παλαιότερης επωνυμίας “Haftpflichtverband der Deutschen Industrie” (Ένωση Αστικής Ευθύνης της Γερμανικής Βιομηχανίας).

“Η αλλαγή επωνυμίας σε HDI θα βοηθήσει την εταιρεία μας να διευρύνει το πεδίο δραστηριότητάς της στην εγχώρια και περιφερειακή αγορά”, ανέφερε ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Managing Director της HDI στην Ελλάδα. “Η νέα επωνυμία είναι αρκετά ευκολότερη στη χρήση της από την προηγούμενη για τους πελάτες μας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή ευθύνης μας. Επιπλέον, η νομική μορφή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας (SE) αντικατοπτρίζει τον διεθνή προσανατολισμό μας καλύτερα από την προηγούμενη νομική μορφή, της γερμανικής ανώνυμης εταιρίας. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την αλλαγή αυτή”, προσέθεσε ο κ. Βαγιακάκος.

Στο πλαίσιο της μετονομασίας, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανανέωση της εταιρικής της ιστοσελίδας καθώς και όλων των microsites διεθνώς. Η νέα διεύθυνση της HDI Global SE είναι: www.hdi.global. Σε αυτήν, οι πελάτες και οι συνεργάτες μπορούν να βρουν ειδικά διαμορφωμένο υλικό για κάθε κατηγορία κοινού. Η νέα αυτή πλατφόρμα επικοινωνίας είναι προσβάσιμη τόσο από υπολογιστές όσο και από κινητές συσκευές.

Η εταιρεία βιομηχανικών ασφαλίσεων, η οποία πλέον λειτουργεί υπό την επωνυμία HDI Global SE, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν ασφαλιστή βιομηχανικών κινδύνων παγκοσμίου επιπέδου. Η HDI Global SE διαχειρίζεται πάνω από 3.000 διεθνή ασφαλιστικά προγράμματα παγκοσμίως. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται σχεδόν όλες οι εταιρείες του δείκτη DAX καθώς και πολυάριθμοι διεθνείς όμιλοι. Το διεθνές δίκτυο της HDI περιλαμβάνει υποκαταστήματα, θυγατρικές καθώς και συνεργάτες σε πάνω από 130 χώρες. Η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου βιομηχανικών ασφαλίσεων για το 2014 έφθασε τα 4 δισ. ευρώ. Η HDI Global SE απασχολεί πάνω από 3.000 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*