Εναλλακτικά σενάρια εξετάζει για την International Life η ΤτΕ

Εναλλακτικές για τη διαχείριση του ζητήματος που έχει ανακύψει με το χαρτοφυλάκιο ζωής της International Life φαίνεται πως εξετάζει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγές του IW αναφέρουν ότι η εποπτική αρχή παρακολουθεί τις διεργασίες πώλησης του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, ωστόσο όμως επεξεργάζεται και άλλα σενάρια, δεδομένου ότι ο χρόνος για την εκτέλεση του deal πιέζει λόγω του Solvency II. Οι ίδιες πηγές δεν θέλησαν να αναφερθούν πιο συγκεκριμένα για τις εναλλακτικές αυτές, ενώ σε ότι αφορά τα όσα έχουν διαρρεύσει για το ενδιαφέρον της Εθνικής Ασφαλιστικής, τόνισαν ότι αρμόδια να τοποθετηθεί σχετικά είναι η διοίκηση της εταιρείας, η οποία ωστόσο επιμένει και τηρεί σιγή ιχθύος.

Παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν ως εναλλακτικές το ενδεχόμενο πώλησης του χαρτοφυλακίου σε άλλη εταιρεία, ή την είσοδο στο μ/κ της ασφαλιστικής ενός νέου βασικού μετόχου. Θεωρούν, ωστόσο, ως εξαιρετικά δύσκολο να ισχύσει κάποια εκ των δύο προαναφερόμενων εναλλακτικών στο παρά πέντε εφαρμογής του Solvency II και προσθέτουν ότι υπό αυτή την έννοια, το επικρατέστερο σενάριο θα ήταν το να τεθεί το χαρτοφυλάκιο της International Life υπό καθεστώς run off, μια εξέλιξη φυσικά που μόνο θετικά δεν θα μπορούσε να εκληφθεί για την ίδια την εταιρεία.

Πάντως ο πρόεδρος της International Life, Φωκίων Μπράβος, με επιστολή του προς το δίκτυο πωλήσεων τοποθετείται με κάθε λεπτομέρεια για το πως θα πρέπει να κινηθούν οι συνεργάτες της, θέτοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την αποδοχή των εργασιών που εκκρεμούν, και για το τι πρέπει να πράξουν όσοι πωλούν προϊόντα Ζωής και τι όσοι πωλούν προϊόντα Γενικών Ασφαλειών. Με τη διαφορά ωστόσο ότι, καταρχήν δεν γίνεται αναφορά στην Εθνική Ασφαλιστική και κατά δεύτερον το deal για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου δεν έχει ακόμη κλείσει ώστε να προσδιορίζονται οι επόμενες κινήσεις και η στρατηγική της εταιρείας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*