Τα Greek Exports Awards 2015 τιμούν τις ασφαλιστικές εταιρείες

Τη συνεισφορά των ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική επιχειρηματικότητα μέσα από την ασφάλιση πιστώσεων και τις καλύψεις στις μεταφορές εμπορευμάτων ανάδειξαν και φέτος τα Greek Exports Awards, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή  από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την συνεδριακή Ethos Events S.A.

 

Ειδικότερα στην κατηγορία “Top Export Assistance Company” διακρίθηκαν για τον υποβοηθητικό ρόλο τους στην εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων:

  • με βραβείο Gold  η Euler Hermes Hellas
  • EULER_HERMES

 

 

 

 

 

 

 

  • με βραβείο  “Silver  Α.Ε.Ε.Γ.Α. “Η Εθνική”

ETHNIKI

 

 

 

 

 

 

 

 

  • με βραβείο“Bronze η COFACE.

COFACE

 

Βράβευση Euler Hermes με το βραβείο Gold Award στην κατηγορία Top Export Assistance Company. Το βραβείο εκ μέρους της Euler Hermes το παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Μπαδήμας, Εμπορικός Διευθυντής. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Τζανέτος Καραντζής, Πρόεδρος Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ).

Βράβευση Euler Hermes με το βραβείο Gold Award στην κατηγορία Top Export Assistance Company. Το βραβείο εκ μέρους της Euler Hermes το παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Μπαδήμας, Εμπορικός Διευθυντής. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Τζανέτος Καραντζής, Πρόεδρος Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ).

 

IMG_1501

Βράβευση Εθνικής Ασφαλιστικής με το βραβείο Silver Award στην κατηγορία Top Export Assistance Company. Το βραβείο εκ μέρους της Εθνικής Ασφαλιστικής το παρέλαβε ο κ. Γιάννης Σηφάκης, Διευθυντής Marketing Bancassurance και Λοιπών Συνεργασιών. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Τζανέτος Καραντζής, Πρόεδρος Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ).

Βράβευση COFACE με το βραβείο Bronze Award στην κατηγορία Top Export Assistance Company. Το βραβείο εκ μέρους της COFACE το παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Βαγιάννης, Sales Coordinator Ελλάδας. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Τζανέτος Καραντζής, Πρόεδρος Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ).

Βράβευση COFACE με το βραβείο Bronze Award στην κατηγορία Top Export Assistance Company.
Το βραβείο εκ μέρους της COFACE το παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Βαγιάννης, Sales Coordinator Ελλάδας. Την απονομή του βραβείου έκανε ο κ. Τζανέτος Καραντζής, Πρόεδρος Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ).

 Greek Exports Awards 2015: Οι εταιρείες που διακρίθηκαν

 

Η εταιρεία Systems Sunlight κέρδισε το Gold βραβείο Top Greek Export Company στην κατηγορία Special Awards των φετινών Greek Exports Awards 2015, ενώ το 2ο Special Award, Honorary Export Distinction, απονεμήθηκε στη μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά Corallia Clusters Initiative, που αποτελεί τον πρώτο φορέα που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας (clusters).

 

«Στον καιρό της κρίσης οι εξαγωγές αποτελούν την κρίσιμη διέξοδο των υφιστάμενων επιχειρήσεων, που είδαν τις πωλήσεις τους στην εσωτερική αγορά να μειώνονται, προκειμένου να διατηρήσουν σταθερό τον κύκλο εργασιών τους, το επίπεδο δραστηριότητας και τις θέσεις εργασίας τους. Επιπλέον, δεδομένης της συρρίκνωσης της εσωτερικής αγοράς, η ανάπτυξη εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας θα πρέπει να εξελιχθεί σε σταθερή στρατηγική και επιλογή των ελληνικών επιχειρήσεων και όχι αποκλειστικά λύση ανάγκης και αντίδοτο στην κρίση» όπως επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, κ. Ηλίας Ξανθάκος, τονίζοντας πως «το σχέδιο δράσης για την προώθηση των εξαγωγών, θα σταλεί σε λίγες ημέρες προς τους αρμόδιους φορείς για διαβούλευση. Ελπίζουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα, που θα προκύψει πολύ σύντομα, θα δώσει έναν αποτελεσματικό οδικό χάρτη δράσεων, με τελικό στόχο την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Greek Export Awards 2015_Γενικός Γραμματέας Ηλίας Ξανθάκος

O γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, κ. Ηλίας Ξανθάκος

 

 

Από πλευράς του, ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), κ. Θεοδόσιος Π. Tάσιος, αναλύοντας στην ομιλία του τη συσχέτιση του «Εξάγειν= Παράγειν + Επιχειρείν», επεσήμανε πως οι παρεμβάσεις της πολιτείας οφείλουν να περιλαμβάνουν τη στήριξη των προσπαθειών των επιχειρήσεων για διεθνοποίηση και ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Συνεπακόλουθα, αποτέλεσμα θα έχει την οικονομική μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε στέρεες βάσεις μέσω μιας διεθνώς ανταγωνιστικής παραγωγής και απασχόλησης.

O Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), κ. Θεοδόσιος Π. Tάσιος

O Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), κ. Θεοδόσιος Π. Tάσιος

Για ακόμα μια χρονιά, ο θεσμός των Greek Exports Awards 2015, είναι σε θέση πλέον να συμβάλει αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της εξαγωγικής βάσης, αναδεικνύοντας τα φωτεινά παραδείγματα του επιχειρείν, τις νέες τεχνολογίες και στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων νέας γενιάς, που διεισδύουν αποτελεσματικότερα στις νέες απαιτητικές συνθήκες των κανόνων διεθνούς εμπορίου, όπως τόνισε ο κ. Τζανέτος Καραντζής, πρόεδρος της Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ).

 

«Η φιλοσοφία της διοργάνωσης των Greek Exports Awards 2015 είναι η επιβράβευση της Αριστείας στον τομέα των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, που καταφέρνει και βρίσκει δημιουργικές διεξόδους, παρά τις αντιξοότητες» επεσήμανε από πλευράς του ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, Ethos Media, τονίζοντας πως «Τα βραβεία, επισφραγίζουν τη σημαντική συμβολή στην οικονομία των επιχειρήσεων εκείνων που καταφέρνουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία των κοινωνιών».

 

Από την ενδελεχή ανάλυση των εξαγωγικών εξελίξεων, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται πλέον ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με κυρίαρχο στόχο την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο κ. Νίκος Κωστάρας, General Manager Greece, ΙMS Health.

 

Στην απονομή, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Άννα Μπουσδούκου –παρακολούθησαν πάνω από 400 στελέχη της αγοράς- κατόπιν ψηφορίας της 15μελούς Επιτροπής και του Κοινού (6.800 άτομα) αναδείχθηκαν οι εξής νικητές, μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες σε δώδεκα συνολικά κατηγορίες βραβείων:

 

A: SPECIAL AWARDS

– 1o: Top Greek Export Company:

  • Gold – Systems Sunlight ABEE
  • Silver – Intercomm Foods SA, Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., Kleemann Hellas, Σ.Η.Α. Μεταξά ΑΒΕ,
  • Bronze – Pelopac ABEE, Ελαϊς – Unilever Hellas A.E., Μεβγάλ Α.Ε.

 

– 2o: Honorary Export Distinction:

  • Gold – Corallia Clusters Initiative

 

Β: TOP COMPANIES

– 1o: Top Industrial Company:

  • Gold – Systems Sunlight ABEE, Demo ABEE, Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., Μαθιός Πυρίμαχα Α.Ε.
  • Silver – Eurimac A.E., Europa Profil Aluminium S.A., Helesi S.A., Neokem A.E., Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Μεβγάλ Α.Ε.
  • Bronze – Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης Α.Ε. – «Άλφα», Berling Α.Β.Ε.Ε., Biofial Α.Ε., Βιοράλ Α.Β.Ε.

 

– 2o: Top Manufacturing Company:

  • Gold – Raymetrics Α.Ε.
  • Silver – Pelopac A.B.E.E., Κρητών Άρτος Α.Ε.Β.Ε.
  • Bronze – Sychem Α.Ε., Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

 

– 3o: Top Trading Company:

  • Bronze – Κ. Κουϊμτζής Α.Ε.

 

– 4o: Top Services Company:

  • Gold – Centric Συμμετοχών Α.Ε., Lamda  Hellix, TDG
  • Silver – Intelli Solutions A.E., P.L.A.N. Europe Ltd, Upcom ΕΠΕ, Διαδικασία Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.
  • Bronze – EWORX A.E., ICAP Group A.E., M-Data A.E., Mellon Technologies, SoftOne Technologies A.E., Unisystems Συστήματα Πληροφορικής

 

– 5o: Top Newly Established Company:

  • Silver – RTsafe P.C.
  • Bronze – Safe n Beautiful, Ι. Αλμπαντάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. (Cretan Olive Mill)

 

– 6o: Top Export Assistance Company:

  • Gold – Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Euler Hermes Hellas S.A., Euroconsultants S.A., Καραβασίλης Δημήτριος – DK Consultants, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.
  • Silver – Olumpias, SoftOne Technologies A.E., Α.Ε.Ε.Γ.Α. “Η Εθνική”, ΣΕΒΙΤΕΛ
  • Bronze – Achaiavalues – Development Company Chamber of Achaia, GREAT – Greek Exports and Trade, COFACE

 

– 7o: Top Export Company Brand

  • Silver – Κτήμα Πόρτο Καρράς
  • Bronze – Greka Icons S.A.

 

C: TOP DISTINCTIONS

– 1o: Top Export Packaging:

  • Silver – Dermacon ΕΠΕ, Mediterra S.A.
  • Bronze – Eleokomia LTD

 

– 2o: Top Branded Export Product:

  • Gold – Μεβγάλ Α.Ε., Σ.Η.Α. Μεταξά Α.Β.Ε.
  • Silver – Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης Α.Ε. – «Άλφα», Bonum Terrae A.E.

 

– 3o: Top Branded Export Service:

  • Gold – Κτήμα Πόρτο Καρράς
  • Silver – Centric Συμμετοχών Α.Ε.
  • Bronze – Lamda Hellix

 

Να σημειωθεί πως η βραδιά της απονομής είχε εξέχουσα κάλυψη στα social media, με πάνω από 100.000 impressions στο hastag #Gea15

 

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τελετή απονομής.

http://exports.ethosawards.eu

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη,                                            

Communication & P.R. Manager, Ethos Media S.A             

τηλ. 210 9984901, voulgaraki.s@ethosmedia.eu

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

 

Gold Sponsor:

IMS HEALTH

 

Silver Sponsor:

ICAP GROUP

 

Bronze Sponsors:

CONNECTICORE

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ FACTORS

GREAT- GREEK EXPORTS AND TRADE

ΤΑΧΥΔΕΜΑ

 

Corporate Participations:

EULER HERMES

EUROBROKERS

GS1 ASSOCIATION GREECE

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε.

TAILWIND

 

Print Sponsor:

Pressious Arvanitidis

 

Media Sponsor:

Capitals Business Circle

 

Communication Partner:

CIVITAS

 

ΑΙΓΙΔΕΣ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

ΔΕΘ HELEXPO

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOGISTICS

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

CNN GREECE

PROJECT AGORA

TAILWIND

ΧΡΗΜΑ

ΧΡΗΜΑ WEΕK

ECOZEN

EPIXEIRO.GR

EURO2DAY

NEWS247

PALO.GR

INSURANCE WORLD

INSURANCE WORLD.GR

VIRUS.COM.GR

PHARMA  & HEALTH BUSINESS MAGAZINE

ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΑΙ

AΛIVE

BIT DAILY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*