Διέξοδο σε συνέργιες αναζητούν οι ασφαλιστικές

  • Συνεργασίες κυοφορούνται μεταξύ μικρών ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών μαθαίνουμε ενόψει των Solvency II. Tα  «καμπανάκια» που κτυπά ανά δύο ή τρείς ημέρες σε όλες τις εταιρείες η Τράπεζα της Ελλάδας και τα αδιέξοδα στις τιμολογήσεις έχουν οδηγήσει δύο ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες να συζητούν το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας τους, ποντάροντας στις συνέργειες. Διπλάσια παραγωγή, μείωση λειτουργικών εξόδων και κυρίως δείγμα προς την ΤτΕ ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση των συγχωνεύσεων.  Καταφανέστατα ,οι βασικοί μέτοχοι που τυγχάνει  να είναι και εκτελεστικοί σύμβουλοι θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο τοποθέτησης Επιτρόπων.  Ας τα βρούμε μεταξύ μας για να διατηρήσουμε τις θέσεις μας και μετά βλέπουμε, είναι η φιλοσοφία… όταν υπάρχει κοινός αντίπαλος.
  • Στους διαμεσολαβούντες η κατάσταση είναι πιο ομιχλώδης αφού οι κλάδοι των Μεσιτών και Πρακτόρων μάχονται κόντρα στα υπόλοιπα δίκτυα διανομής ενώ καλούνται π λέον να επιδείξουν την επαγγελματική τους πιστοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και τις κεφαλαιακές τους επάρκειες ενόψει Solvency II. Δηλαδή σαν να είναι εργαζόμενοι το πρωί, μαθητές το απόγευμα και  αθλητές το βράδυ.  Βεβαίως  υπάρχουν και τα στραβά στον κλάδο που τα επισημαίνουμε κατά καιρούς αλλά τουλάχιστον οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε τον αγώνα που κάνουν οι καλύτεροι εξ’ αυτών.
  • Πολύ θέλουμε να δούμε πως πάει το ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων μετά τον καταιγισμό των φόρων της περιόδου Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου. Μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση (ανασφάλιστων οχημάτων)  και αυτό είναι θετικό δεδομένο σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
  • Οι κίνδυνοι απομείωσης των μετατρέψιμων ομολόγων ασφαλιστικών φαίνεται ότι βαραίνουν ιδιαίτερα τους πελάτες που τα είχαν αγοράσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*