«Αποκλεισμένοι» από το ΑΣΕΠ οι Νοσηλευτές -Τι καταγγέλλουν με Εξώδικο

«Στα κάγκελα» βρίσκονται εκατοντάδες νοσηλευτές, οι οποίοι επιχειρούσαν επί ματαίω να εισέλθουν στο σύστημα του ΑΣΕΠ, για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη 5Κ, που αφορούσε και σε θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής.

Με εξώδικη διαμαρτυρία της προς το ΑΣΕΠ, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) καταγγέλλει τα πολλαπλά προβλήματα στην πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ από την αρχή της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.
Το ενδιαφέρον από τους νοσηλευτές ανά την Ελλάδα ήταν μεγάλο, δεδομένων των τεράστιων αναγκών της χώρας σε νοσηλευτικό προσωπικό και τα 6 χρόνια που έχουν περάσει από την προηγούμενη σχετική προκήρυξη.

Ωστόσο, τα διαδικτυακά προβλήματα της διαδικασίας κινδυνεύουν να αφήσουν εκτός σημαντικό μέρος εξ αυτών. Το ανησυχητικό είναι ότι η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων κλείνει αύριο, Τρίτη.

Οι δυσκολίες στην πρόσβαση και την υποβολή αιτήσεων κορυφώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, όπου η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ παρέμεινε «κλειστή», για τους υποψήφιους.
Μάλιστα, όσοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο σύστημα τους «υποδεχόταν» το ίδιο μήνυμα: «Σύστημα απασχολημένο / System busy. Ο Server αυτή την στιγμή παρουσιάζει μεγάλο φόρτο και δεν μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Παρακαλούμε ανοίξτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης (Internet Explorer, Firefox, Chome, Safari, Opera, κ.α.) και συνδεθείτε από εκεί. Εναλλακτικά, δοκιμάστε αργότερα».
Αλλά και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια, με άλλο πρόγραμμα περιήγησης, είχε το ίδιο αποτυχημένο αποτέλεσμα.

Το Σαββατοκύριακο, παράλληλα, ήταν εκτός λειτουργίας το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οπότε ήταν αδύνατη η εισαγωγή στην εφαρμογή του e- παραβόλου.

«Από το συνολικό διάστημα των 15 ημερών που είχαν οι υποψήφιοι στη διάθεσή τους για την υποβολή των αιτήσεων τουλάχιστον πέντε από αυτές, δεν ήταν καν δυνατή η είσοδος στο σύστημα», αναφέρει η ΕΝΕ στο εξώδικό.

Για αυτό και με την εξώδικη διαμαρτυρία η Ένωση ζητάει από το ΑΣΕΠ παράτασης της προθεσμίας κατά τουλάχιστον 5 ημέρες, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τεχνικού συστήματος.

Εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΝΕ προς το ΑΣΕΠ για την Προκήρυξη 5Κ

Όπως γνωρίζετε, αύριο 1η Δεκεμβρίου 2015 λήγει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 5Κ, δια της οποίας έχουν μεταξύ άλλων προκηρυχθεί θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής. Στην προκήρυξη αυτή συμμετέχει τεράστιος αριθμών μελών μας.
Ήδη από την Παρασκευή 27/11 η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ είναι αδύνατη κατά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ ανάλογα προβλήματα είχαν προκύψει και τις πρώτες ημέρες υποβολής των αιτήσεων, όπως μας αναφέρουν καθημερινά εκατοντάδες μέλη μας που προσπαθούν να υποβάλλουν την αίτηση.
Σε κάθε προσπάθεια εισαγωγής, το αποτέλεσμα είναι αυτό το μήνυμα: «Σύστημα απασχολημένο / System busy. Ο Server αυτή την στιγμή παρουσιάζει μεγάλο φόρτο και δεν μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Παρακαλούμε ανοίξτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης (Internet Explorer, Firefox, Chome, Safari, Opera, κ.α.) και συνδεθείτε από εκεί. Εναλλακτικά, δοκιμάστε αργότερα». Το πρόβλημα παραμένει και κατά την είσοδο από άλλα προγράμματα περιήγησης και παρατηρείται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
Επιπροσθέτως, όλο το Σαββατοκύριακο ήταν εκτός λειτουργίας το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οπότε ήταν αδύνατη η εισαγωγή στην εφαρμογή του e- παραβόλου.
Επειδή είναι υποχρέωσή μας, ως το επαγγελματικό επιμελητήριο και το θεσμικό όργανο προάσπισης των δικαιωμάτων των Νοσηλευτών της χώρας (δυνάμει του Νόμου 3252/2004), όπως σας καταγγείλουμε την ανωτέρω απαράδεκτη κατάσταση και να απαιτήσουμε την εξεύρεση άμεσης λύσης.
Επειδή, δεδομένης της παρόδου 6 ολόκληρων ετών από την προηγούμενη προκήρυξη για Νοσηλευτές, αλλά και λόγω των γνωστών τοις πάσι τραγικών ελλείψεων στα Νοσοκομεία και της τεράστιας ανεργίας στον κλάδο, ήταν αναμενόμενη η μεγάλη συμμετοχή και ο πρώτος που έπρεπε να το γνωρίζει είναι ο φορέας διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Επειδή ήταν υποχρέωσή σας να διαθέτετε σύστημα τεχνολογικά επαρκές, το οποίο να μπορεί να υποστηρίξει την μεγάλη επισκεψιμότητα και την είσοδο στο σύστημα χιλιάδων χρηστών ταυτοχρόνως.
Επειδή αποτελείτε το κατά νόμον μοναδικό αρμόδιο όργανο για την πρόσληψη προσωπικού του Δημοσίου κατά τον Ν. 2190/1994.
Επειδή είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων.
Επειδή από το συνολικό διάστημα των 15 ημερών που είχαν οι υποψήφιοι στη διάθεσή τους για την υποβολή των αιτήσεων τουλάχιστον πέντε από αυτές, δεν ήταν καν δυνατή η είσοδος στο σύστημα.
Επειδή είναι επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΩΣ για την απαράδεκτη κατάσταση και την ταλαιπωρία χιλιάδων μελών μας και σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα σε απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 5Κ, τουλάχιστον πέντε ημερών, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τεχνικού συστήματος, ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα, καθώς και σε αντίστοιχη παράταση της προθεσμίας αποστολής των δικαιολογητικών.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτό στον οποίο απευθύνεται, προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες.
ΑΘΗΝΑ 30-11-2015

 

Πήγη: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*