AXA-H. Castries: «Ψάχνουμε τις λέξεις για να εκφράσουμε τη θλίψη μας, τον φόβο μας, την οργή μας»

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μήνυμα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έστειλε μέσω του δικτυακού τόπου της AXA o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού, Henri de Castries. “Για δεύτερη φορά φέτος (σ.σ. είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo), το Παρίσι πλήττεται από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που σκότωσαν τουλάχιστον 129 άτομα και τραυμάτισαν σοβαρά πολύ περισσότερους. Ψάχνουμε τις λέξεις για να εκφράσουμε τη θλίψη μας, τον φόβο μας, την οργή μας”, γράφει ο κ. de Castries.

“Αυτή τη στιγμή από όσο γνωρίζουμε, όλοι οι υπάλληλοι της AXA είναι σώοι και αβλαβείς. Δυστυχώς, όμως πολλοί από εμάς στη Γαλλία έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο ή το είδαν να τραυματίζεται, ένα μέλος της οικογένειάς τους, έναν φίλο, έναν συνάδελφο ή έναν γνωστό. Με μια φρικτή και αχαρακτήριστη πράξη, βάρβαροι τρομοκράτες πήραν τις ζωές τους…Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους- στα θύματα της τραγωδίας αυτής, στους φίλους, τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Ευχόμαστε σε όλους όσους επηρεάστηκαν από τα τρομακτικά αυτά γεγονότα να τα ξεπεράσουν όσο γίνεται γρηγορότερα.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους διασώστες και τους γιατρούς, όπως επίσης και στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών που πολεμούν σε καθημερινή βάση για να προστατεύσουν εμάς και τον τρόπο ζωής μας…Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βηρυτός, Μαδρίτη, Λονδίνο, Βομβάη, Άγκυρα, Σουσσέ, Μπανγκόκ..Η θλιβερή λίστα αυτών των άνανδρων, απρόσωπων, απεχθών επιθέσεων είναι ήδη υπερβολικά μακριά. Η μοναδική διέξοδος είναι να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, την πίστη μας στην πρόοδο, την ανθρωπότητα, την δημοκρατία και στην ικανότητά μας να ζούμε μαζί, ειρηνικά. Πολλοί εργαζόμενοι της AXA στο Παρίσι λαμβάνουν εγκάρδια μηνύματα από τους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους δείχνουν την φιλία τους με αυτόν τον τρόπο, βοηθώντας μας να αντέξουμε”, καταλήγει ο Henri de Castries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*