Leadership Academy: Η Generali επενδύει στους “ηγέτες” της

Πιστή στο όραμά της για τη συνεχόμενη επιδίωξη της αριστείας, η Generali προχώρησε πρόσφατα στην πραγματοποίηση κύκλου σεμιναρίων Ηγεσίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διαχρονική επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της. Τον πρώτο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Leadership Academy”, που έλαβε χώρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Generali στην Αθήνα, από τις 26-30 Οκτωβρίου παρακολούθησαν τριάντα εννέα (39) στελέχη  της εταιρείας.

DSC_1778DSC_1802

 

Κατά τη διάρκεια του Leadership Academy πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ενδιαφέρουσες διαλέξεις αλλά και διαδραστικά workshops όπου η διοικητική ομάδα της Generali είχε τη δυνατότητα να επιδείξει τις ηγετικές και διοικητικές της δεξιότητες.

 

DSC_1961 DSC_1639

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν εκπαιδεύσεις προσανατολισμένες στη δράση και στο αποτέλεσμα, βασισμένες στις νεότερες τάσεις στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης της ηγεσίας.

DSC_1619DSC_1888

 

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν ήταν οι μέθοδοι ηγεσίας, οι μέθοδοι παρακίνησης και η δημιουργία κινήτρων, η μεγιστοποίηση της ανάπτυξης μέσω της καθοδήγησης, οι τρόποι ανάπτυξης εμπιστοσύνης στο χώρο εργασίας, η δημιουργία προσωπικού πλάνου ανάπτυξης, τα μοντέλα στρατηγικής και καθοδήγησης και οι βέλτιστες πρακτικές στη δημιουργία προτεραιοτήτων.

DSC_2003 DSC_1844

 

 

Tα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης εταιρεία Linkage η οποία διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία σε θέματα Ανάπτυξης Ηγεσίας. Εισηγητής των σεμιναρίων ήταν ο κ. Δ. Παπανικητόπουλος, πιστοποιημένος coach με μεγάλη εμπειρία.

 

 

DSC_2042 DSC_2033

 

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο μοντέλο διακυβέρνησης της Generali η οποία ακολουθώντας τις υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας ενός κορυφαίου Διεθνούς Ομίλου, προωθεί τη δημιουργία Εταιρικής Κουλτούρας, παρέχοντας στο ανθρώπινο δυναμικό ευκαιρίες για την προσωπική και επαγγελματική του ανάπτυξη.

 

DSC_1998 DSC_1994

Όπως επιβεβαίωσαν οι συμμετέχοντες, τα σεμινάρια τούς προσέφεραν τα απαραίτητα εργαλεία για την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και την ανάπτυξη στρατηγικών ώστε να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επίτευξη ακόμη υψηλότερων στόχων, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια ηγετική ασφαλιστική δύναμη σαν την Generali.

DSC_1980 DSC_1683

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Μ. Καμπανέλλου σημείωσε: «Η ενίσχυση των ηγετών μας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού.

DSC_1703 DSC_1624

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, ώστε να συμβάλλουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής, την ενδυνάμωση των ανθρώπων μας, την ανάπτυξη και διακράτηση ταλέντων και την μακροπρόθεσμη επίτευξη των στόχων μας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*