eias logo

ΕΙΑΣ: Πυρασφάλεια – πυροπροστασία

Το ΕΙΑΣ σκοπό έχει να υποστηρίξει και να βοηθήσει τα μέλη του να εκπαιδεύσουν τα στελέχη και τα δίκτυά τους, αξιοποιώντας αφενός την τεχνογνωσία όλης της αγοράς και αφετέρου την επίτευξη οικονομικού οφέλους λόγω των οικονομιών κλίμακας που μπορεί -ως φορέας- να επιτύχε
Bάσει της απόφασης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρ. φύλλου 2434/12.9.2014, η οποία αφορά στην οργάνωση, εκπαίδευση και ενημέρωση προσωπικού των επιχειρήσεων – εγκαταστάσεων σε θέματα πυροπροστασίας, κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση Ομάδας Πυροπροστασίας για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης. Οι επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται στη συγκρότηση Ομάδα Πυροπροστασίας, κρίνεται σκόπιμο να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες εκπαίδευσης και ενημέρωσης του προσωπικού που απασχολούν.

Είναι απαραίτητη σε κάθε επιχείρηση η ύπαρξη οργανωμένης ομάδας πυροπροστασίας. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά τους, ενημερώνονται επαρκώς στα θέματα πυροπροστασίας αυτής και παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στην ομάδα πυροπροστασίας.

Το ΕΙΑΣ σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε θέματα Πυρασφάλειας – Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία – Πρώτων Βοηθειών κ.α. Εταιρία «Επαΐων» επεξεργάστηκαν και θα οργανώσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο,διάρκειας 15 εκπαιδευτικών ωρών, σε θέματα που προβλέπει η απόφαση όπως πρόληψη πυρκαγιάς, τεχνική αντιμετώπισης πυρκαγιών και χρήση των πυροσβεστικών μέσων, έγκαιρη και επαρκής σήμανση συναγερμού, εκκένωση χώρων σε περίπτωση πυρκαγιάς κλπ. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει στην προστασία της ζωής των πολιτών αλλά και προς το συμφέρον του ασφαλιστικού κλάδου.

Το σεμινάριο απευθύνεται
Στις ομάδες πυρασφαλείας, σε τεχνικούς ασφαλείας και σε όλους τους υπαλλήλους όλων των επιχειρήσεων. Θεωρούμε σκόπιμο οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις να προβάλουν και να επικοινωνήσουν αυτήν την εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΕΙΑΣ στους πελάτες τους φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κλπ. προκειμένου να τηρούν τις τυπικές και ουσιαστικές
υποχρεώσεις τους.

Διάρκεια & Ημερομηνίες σεμιναρίου
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα είναι διάρκειας 15 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος):

• Τρίτη 3 Νοεμβρίου: 16.00 – 20.15
• Πέμπτη 5 Νοεμβρίου: 16.00 – 20.15
• Τρίτη 10 Νοεμβρίου: 16.00 – 20.15

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ενημερωθούν και θα αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω σε θέματα:
• Ανάληψη κινδύνου και ανάπτυξη του ρόλου και της σημασίας του ασφαλιστικού κλάδου
ως σημαντικότερου φορέα Πολιτικής Προστασίας σε μια ευνομούμενη κοινωνία
• Διαχείριση κρίσεων εξαιτίας φυσικών, τεχνολογικών και άλλης μορφής κινδύνων
• Πυρασφάλεια
• Αυτοπροστασία
• Πυρόσβεση
• Διάσωση
• Σεισμός
• Πλημμύρα
• Ενέργειες εκκένωσης χώρου
• Διαχείριση πανικού
• Πρώτες βοήθειες

Ενδοεπιχειρησιακή Εκπαίδευση
Το ΕΙΑΣ έχει τη δυνατότητα υλοποίησης των προγραμμάτων για τα στελέχη διαφόρων εταιριών και ενδοεπιχειρησιακά. Το ΕΙΑΣ μπορεί να προσαρμόσει το σεμινάριο στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε επιχείρησης με ειδική έκπτωση, σε ημερομηνίες και ώρες που θα συμφωνηθούν. Οι εκπαιδευόμενοι εκτός από θεωρητικές γνώσεις θα κάνουν και πρακτική εξάσκηση στο χώρο τους.

Το Κόστος Συμμετοχής για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, ορίζεται στα 140€.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*