ΕΕΑ: E-learning προγράμματα για την εκπαίδευση-πιστοποίηση των διαμεσολαβητών

 

Μια νέα εποχή για την εκπαίδευση-πιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών εύκολα, φθηνά και γρήγορα, εγκαινιάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ξεκινώντας την «εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση» των επαγγελματιών του κλάδου.

 

Κατόπιν των απαραίτητων εγκρίσεων που έλαβε, το ΕΕΑ ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα τα προγράμματα e-learning δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν σεμινάρια επανεκπαίδευσης από απόσταση και να λάβουν και πιστοποιητικό εγκεκριμένο.

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου «είναι ευθύνη μας να δώσουμε στους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τη δυνατότητα να επανεκπαιδευτούν, με το μικρότερο δυνατό κόστος, με τις μικρότερες απώλειες σε χρόνο εργασίας και με την καλύτερη απολαβή γνώσεων, γι΄αυτό και ξεκινάμε αυτή την διαδικασία που εντάσσεται σε μια γενικότερη δέσμη ενεργειών που έχουμε δρομολογήσει για τον κλάδο».

 

Το πρώτο σεμινάριο θα είναι διάρκειας 18 ωρών και η υλοποίηση του θα γίνει αμιγώς με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning).

 

Η επιλογή του ΕΕΑ να υιοθετήσει τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), για να προσφέρει τη συγκεκριμένη υπηρεσία προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές έγινε μετά από τη διαπίστωση των πλεονεκτημάτων της μεθόδου.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • η δυνατότητα να εκπαιδευτεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής από το σπίτι ή το γραφείο του,
  • η δυνατότητα να εκπαιδευτεί οποιαδήποτε ώρα ή ημέρα θελήσει,

Να σημειωθεί ότι η  πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης είναι ιδιαίτερα εύκολη στην χρήση της και περιέχει μεταξύ άλλων:

  1. το πιστοποιημένο υλικό προς γνώση
  2. επιπλέον υλικό που μπορεί να μελετήσει ο εκπαιδευόμενος,
  3. ασκήσεις αξιολόγησης, και
  4. forum επικοινωνίας με τον εκπαιδευτή, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις και να λαμβάνει απαντήσεις εντός 48 ωρών.

 

Ιδιαίτερα χρήσιμο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή είναι ότι μέσω της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης μπορεί να ξεκινήσει το σεμινάριο όποτε θελήσει, αφού το υλικό είναι πάντα διαθέσιμο στην πλατφόρμα όλες τις ώρες του 24ώρου και όλες τις ημέρες του έτους.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο χρήστης μπορεί να εκδώσει αυτόματα (μόνος του) το πιστοποιητικό που θα προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδος για να προσμετρήσει τις 18 ώρες εκπαίδευσης  για την επαναπιστοποίησή του.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*