«Ναι» στις πιστωτικές κάρτες λένε Φαρμακοποιοί και Οδοντίατροι.

Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) προχώρησε σε συζητήσεις με τράπεζες, προκειμένου να καταλήξει σε προσφορές για την απόκτηση Τερματικών Αποδοχής Καρτών (POS) από μέλη του.
Σύμφωνα με ενημέρωση του ΦΣΑ στην ιστοσελίδα του, μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν αρκετό χρονικό διάστημα, κατέληξαν σε δύο προσφορές των τραπεζών Πειραιώς και Eurobank για την απόκτηση POS από Φαρμακοποιούς.
Υπέρ του μέτρου τάσσονται και οι Οδοντίατροι. Με αντίστοιχη ανακοίνωση προς τα μέλη του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει πως διερευνά τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στα οδοντιατρεία, προκειμένου να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό όσοι ενδιαφέρονται. Σκοπός είναι η διευκόλυνση της είσπραξης και η διασφάλιση της οδοντιατρικής αμοιβής.
«Θα γλυτώναμε πολλά φέσια με αυτό τον τρόπο», αναφέρουν οδοντίατροι στο Virus, επικροτώντας την υποχρεωτική πληρωμή με πιστωτικές κάρτες.
Οι γιατροί
Ενστάσεις για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης πιστωτικών καρτών εκφράζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του κλάδου, αλλά χωρίς να το απορρίπτει συλλήβδην.
Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, το ζητούμενο είναι να διασφαλίζεται το απόρρητο της επίσκεψης, που είναι σημαντικό για κάποιους ασθενείς, αλλά και συνδέεται η πληρωμή με την άμεση εξόφληση από πλευράς ΕΟΠΥΥ των υποχρεώσεων του.
Πάντως, σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης θα έχει συνάντηση για το θέμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Τρ. Αλεξιάδη.

 

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*