300 ασφαλιστές και αντασφαλιστές στο 17th Hydra Meeting

300 περίπου ασφαλιστές και αντασφαλιστές από την Ελλάδα και μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού συμμετείχαν φέτος στο Hydra Meeting που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2015. Tο Συνέδριο της Ύδρας μετρά φέτος 17 ολόκληρα χρόνια κι έχει αναδειχτεί σε ετήσιο γεγονός και θεσμό για τη διεθνή ασφαλιστική αγορά.

HYDRA_33

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, ανοίγοντας το συνεδριακό κομμάτι του 17th Hydra Meeting αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται αρκετά καλά υπό τις συνθήκες και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή ασφαλίστρων έχει μειωθεί από € 5,4 δισ. το 2009 σε λιγότερο από € 4 δισ. το 2014, οι αποζημιώσεις που καταβάλλει η αγορά κάθε χρόνο συνεχίζουν να κυμαίνονται περίπου στα € 3 δισ. το χρόνο κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά θέματα που απασχολούν την ελληνική ασφαλιστική αγορά : την ενίσχυση του συμπληρωματικού ρόλου της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις συντάξεις προς όφελος όλων των μερών και κυρίως των πολιτών, την ενεργοποίηση της συνεργασίας με το δημόσιο στην υγεία, την επίλυση φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα του σεισμού αλλά και το πλαίσιο της δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιριών με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ έκλεισε την τοποθέτησή του με σύντομη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς αυτή τη στιγμή.

HYDRA_44

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Νικόλαο Φράγκο, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε πως η συνεργασία του Κράτους με τους φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η διατήρηση του διακριτού ρόλου της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ενότητα της 25ης Σεπτεμβρίου 2015 ήταν αφιερωμένη στις αλλαγές που φέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας στην ασφαλιστική δραστηριότητα. Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Ηρώ Παπαδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, TNS ICAP, Παναγιώτης Λελεδάκης, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων, Alexandre Knight, Head of Digital Business & Multi Access Mediterranean Sea & Latin America, AXA MedLA και Jean – François Gasc, Managing Director, Accenture Την ενότητα συντόνισε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ και CEO AXA INSURANCE S.A.

HYDRA_!!

Οι διακεκριμένοι ομιλητές της ενότητας αυτής αναφέρθηκαν στις καθοριστικές αλλαγές που φέρει η τεχνολογία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας : στον τρόπο που ενημερώνεται, επιλέγει και αγοράζει ο καταναλωτής, στα συστήματα, τη στρατηγική και τη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και στην προσέγγιση του πελάτη από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Το 17th Hydra Meeting με την ευγενική τους χορηγία στήριξαν οι AON BENFIELD, CARPENTER TURNER, EUROLIFE ERB INSURANCE GROUP και MATRIX BROKERS S.A. με χορηγία των εκδηλώσεων και οι ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, CARGLASS και DARAG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*