Η διευθύνουσα σύμβουλος της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ Άννυ Τρύφων

Α. Τρύφων: Ομαδική ασφάλιση στα «μέτρα» της επιχείρησης

 

[starbox]

Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των ομαδικών λύσεων ασφάλισης, στο σωστό προσανατολισμό του πελάτη και τη διαδικασία της αποζημίωσης έχουν οι μεσίτες ασφαλίσεων, που μέσω της ανάλυσης των πραγματικών αναγκών των εργαζόμενων και του ανθρώπινου δυναμικού δημιουργούν λύσεις κατάλληλες για τις επιχειρήσεις.

Στη συμβολή του μεσίτη σε όλο το φάσμα της ασφαλιστικής διαδικασίας και τις τάσεις που καταγράφονται στις ομαδικές ασφαλίσεις αναφέρεται η κα Άννυ Τρύφων, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ.

 

Ειδικότερα η κα Α. Τρύφων αναφέρει:

 

  • Οι καλύψεις που βρίσκονται υψηλότερα στις προτιμήσεις τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων είναι αυτές τις περίθαλψης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, της ζωής και της ανικανότητας.
  • Ο μεσίτης ασφαλίσεων αναλύει τις ανάγκες και σχεδιάζει το κατάλληλο πρόγραμμα «στα μέτρα» της επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους
  • Η μεγάλη αγοραστική μας δύναμη μας επιτρέπει να παρέχουμε στους πελάτες μας τις πλέον ανταγωνιστικές και συμφέρουσες προτάσεις και λύσεις σε συνεχή βάση

 

 

1)Τι μπορούν να προσφέρουν τα ομαδικά προγράμματα σε εργοδότες και εργαζόμενους; Συνήθως ποιες καλύψεις επιλέγονται;

 

Οι ομαδικές ασφαλίσεις είναι μία σημαντική παροχή των εταιρειών προς το ανθρώπινο δυναμικό τους. Σε καιρούς έντονου ανταγωνισμού αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, αναβαθμίζοντας το επίπεδο ζωής των εργαζομένων και δημιουργώντας τους αίσθημα σιγουριάς και εμπιστοσύνης. Με αυτό τον τρόπο, οι εταιρείες αναγνωρίζουν έμπρακτα τη συμβολή των εργαζομένων στην πορεία τους, κι επιστρέφουν σε αυτούς μέσω της ομαδικής ασφάλισης, ένα πρόσθετο μέρος –πέραν των αποδοχών- αυτής της συμβολής.

Επιπλέον, σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, όπως αυτό που επικρατεί στις μέρες μας, η ομαδική ασφάλιση προσφέρει σημαντικά φορολογικά κίνητρα και οφέλη και στις ίδιες τις επιχειρήσεις, που τις προσφέρουν .

Οι καλύψεις που βρίσκονται υψηλότερα στις προτιμήσεις τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων είναι αυτές τις περίθαλψης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, της ζωής και της ανικανότητας. Όσον αφορά τις παροχές σύνταξης υπάρχουν πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, γιατί είναι λίγες οι εταιρίες που τις παρέχουν.

 

 

2)Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται η ομαδική ασφάλιση;

 

Απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων, με δεδομένες τις αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνική ασφάλιση και το γεγονός ότι οι ομαδικές ασφαλίσεις έρχονται να την συμπληρώσουν. Αυτό που διαφοροποιείται ανάλογα με το μέγεθος της εταιρίας, τον τομέα δραστηριοποίησης, αλλά και τις ειδικότητες των εργαζομένων της, είναι, κάθε φορά, ο σχεδιασμός του προγράμματος για τη συγκεκριμένη ομάδα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η συμβολή ενός μεσίτη ασφαλίσεων, ο οποίος θα αναλύσει τις ανάγκες και θα σχεδιάσει το κατάλληλο πρόγραμμα «στα μέτρα» της επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους.

 

 

 

3)Πως έχει κινηθεί ο κλάδος τα τελευταία χρόνια; Πιστεύετε ότι στο μέλλον θα υπάρξει ανάπτυξη εργασιών και υπό ποιες προϋποθέσεις;

 

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, η αγορά των ομαδικών ασφαλίσεων δείχνει να συρρικνώνεται. Αυτό οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους:

  • Μείωση των εργαζομένων
  • Μείωση των μισθών
  • Περιορισμός των παροχών

Η ανάπτυξη της ασφάλισης αυτής εξαρτάται, αφενός, από την ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων, αφετέρου από την ανάγκη αναπλήρωσης μέρους της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική και βεβαίως από τα φορολογικά κίνητρα που θα υπάρξουν τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους.

 

 

 

4)Γιατί να επιλέξει κάποιος την εταιρεία σας; Ποια είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα;

 

Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ έχει πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία στις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής, περίθαλψης αλλά και σύνταξης, τόσο ως προς τον σχεδιασμό κατάλληλου προγράμματος, όσο και ως προς την εξυπηρέτηση τους. Με σκοπό η ασφάλιση αυτή να αποτελέσει εργαλείο της κάθε επιχείρησης για την ενίσχυση της σχέσης της με τους εργαζόμενούς της.

Επίσης η μεγάλη αγοραστική μας δύναμη μας επιτρέπει να παρέχουμε στους πελάτες μας τις πλέον ανταγωνιστικές και συμφέρουσες προτάσεις και λύσεις σε συνεχή βάση. Έχουμε αναπτύξει μηχανογραφικά εργαλεία παρακολούθησης της πορείας των προγραμμάτων, ώστε να κρατάμε ανά πάσα στιγμή ενήμερους τους πελάτες μας για τα αποτελέσματά, για να μην υπάρχουν εκπλήξεις κατά την ανανέωσή τους.

Τέλος, είμαστε δίπλα τους, αρωγοί και διαπραγματευτές στη διαχείριση των αποζημιώσεων, αλλά και των δύσκολων θεμάτων που προκύπτουν. Μεγάλες υποθέσεις αυτών των πεδίων που σας περιέγραψα, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και φέρουν τη σφραγίδα της εταιρείας μας.

Η συνεργασία με την ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ μπορεί να αποτελέσει το κλειδί του σωστού σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ομαδικής ασφάλισης, γιατί εξασφαλίζει στους πελάτες όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Πηγή: Insurance World (τευχος Ιουλίου – Αυγούστου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*