Κ. Παπαναστασόπουλος: Ο άνθρωπος των Logistics στο άρμα της CARGLASS®

Γνωστός στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο κύριος Κανάρης Παπαναστασόπουλος έχει δώσει το δικό του στίγμα σε διάφορα πρότζεκτ, συμβάλλοντας, από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, στην πρόοδο της επιχειρηματικότητας μέσα από την τεχνοκρατική σκοπιά της σωστής οργάνωσης.

Το διακεκριμένο στέλεχος με θητεία σε σημαντικές επιχειρήσεις, επιτυχή επαγγελματική πορεία, υψηλή εξειδίκευση στον τομέα των Logistics, και πλέον “ώριμη” εμπειρία , εδώ και τρείς μήνες ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της CARGLASS® Ελλάδας. Σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπος με την δύσκολη αποστολή να ανεβάσει ακόμα υψηλότερα μια εταιρεία όπου ήδη βρίσκεται ψηλά. Η πορεία του στις επιχειρήσεις βιωματική, καθώς προέρχεται από οικογένεια με πολυετή και αποτελεσματική δράση στο επιχειρείν. Ο Άρης όπως τον αποκαλούν οι συνεργάτες του γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Ο πατέρας του Αντώνης απόφοιτος του Πολυτεχνείου και η μητέρα του Μαρία με σπουδές παιδαγωγικής στην Αυστρία δημιούργησαν ευνοϊκό περιβάλλον για την γνωστική εξέλιξη του παιδιού τους. Ο Άρης τέλειωσε την Πρότυπη Σχολή Αναβρύτων. Ακολούθως εισήχθη στο Πολυτεχνείο της Πάτρας όπου και τελείωσε τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.

Γυρνώντας στην Αθήνα εισήλθε δυναμικά στην οικογενειακή βιομηχανία έτοιμων ενδυμάτων την ΑΡΙΑΝ ΑΕ η οποία είχε κυρίως εξαγωγική δραστηριότητα. Στην επιχείρηση ασχολήθηκε με όλο το εύρος των εργασιών αποκτώντας έτσι μια πρακτική βασική εκπαίδευση στην λειτουργία μιας επιχείρησης. Σύντομα και λόγω της πτώσης των ελληνικών εξαγωγών, οι προοπτικές περιορίστηκαν οπότε και έκρινε πώς έπρεπε να αναζητήσει νέο προσανατολισμό. Προσλήφθηκε το 1998 στην μεγαλύτερη για την εποχή εταιρεία Logistics την ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. όπου και έμεινε ως Διευθυντής Παραγωγής μέχρι το 2002. Η εμπειρία σημαντική αφού στο διάστημα της παραμονής του πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των πελατών οπότε και διογκώθηκαν οι απαιτήσεις ανταπόκρισης της εταιρείας. Αυτό σήμαινε ανάπτυξη υποδομών που θα μπορούσαν να διαχειριστούν τον όγκο της εργασίας, κάτι στο οποίο συντέλεσε η γνώση του κ. Παπαναστασόπουλου.

Ολοκληρώνοντας και εκεί την προσωπική του προσφορά αποφάσισε να κινηθεί στην ελεύθερη αγορά κάνοντας consulting σε διάφορες εταιρείες.Το 2004 ανέλαβε υπεύθυνος στη Διεύθυνση Ανταλλακτικών του Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΑΡΑΚΑΚΗ. Εργάστηκε συστηματικά, συμβάλλοντας στην οργάνωση της Διεύθυνσης, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πελατών και την ταχύτητα ανταπόκρισης των τεχνικών υποδομών. Το 2007 ο κ. Παπαναστασόπουλος ξεκίνησε τη πορεία του στην πολυεθνική εταιρεία CARGLASS® αναλαμβάνοντας την Διεύθυνση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Το έργο του ήταν να οργανώσει σωστά όλη την αλυσίδα εργασιών της εταιρείας: από την προμήθεια των κρύσταλλου έως και την διακίνηση τους πανελλαδικά . Η διαθεσιμότητα, η υψηλή ποιότητα και η άμεση εξυπηρέτηση αποτελούσαν τα βασικά συστατικά της οργάνωσης. Το πρότζεκτ πολύπλοκο αν σκεφτεί κανείς ότι μια μεγάλη εταιρεία όπως η CARGLASS®® πρέπει να έχει κωδικούς κρυστάλλων και επάρκεια για μοντέλα αυτοκινήτων μέχρι και 30 χρόνια πριν.

Συνέβαλε στην δημιουργία νέων κέντρων διανομής στην Ελλάδα, διασφάλισε την απρόσκοπτη διαχείριση 15 χιλιάδων κωδικών κρυστάλλων με ποσοστό διαθεσιμότητας άνω του 98,5% , και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα ανέλαβε το πρότζεκτ ανάπτυξης της CARGLASS® στην Τουρκία και την Κίνα και φυσικά συνέβαλλε στην βελτίωση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας με την υψηλή ελληνική τεχνογνωσία. Σήμερα όπως αναφέρει «Η CARGLASS® στην Ελλάδα βρίσκεται πολύ υψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, ξεπερνώντας πολλές και μεγάλες χώρες του Ομίλου Belron®. Όμως η πρόκληση βρίσκεται μπροστά. Τον Φεβρουάριο ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος έχοντας ως προτεραιότητα όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Την προσήλωσή στη ασφάλεια των οδηγών. Η Carglass® διευρύνει συνεχώς την τεχνογνωσία της και βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Στόχος είναι να χτίζουμε αδιαλείπτως γνώση και να αναπτύσσουμε νέα εξειδικευμένα εργαλεία, ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν, είτε από μόνοι τους, είτε μέσω της ασφαλιστικής τους εταιρίας».

Η επαλήθευση των προθέσεων απαιτεί και νέα καταστήματα στην χώρα, και νέους συνεργάτες και νέα συστήματα για τα οποία ο κ. Παπαναστασόπουλος θέτει το δικό του προσωπικό στοίχημα. Αρωγός στην προσπάθειά του είναι σίγουρα η υψηλή τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας Belron®, το κέντρο ερευνών που διαθέτει (Belron® Technical) , και η μεθοδολογία που αναπτύσσει ανάγοντας την τοποθέτηση των κρυστάλλων σε επιστήμη.

* ΚΑΝΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος CARGLASS® Ελλάδας

Πηγή: Περιοδικό Insurance World (τεύχος Ιουλίου – Αυγούστου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*