ΕΑΔΕ λογότυπο

Διαμεσολαβητές: Γράμμα στον υπουργό Οικονομικών

Λύση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την τραπεζική αργία στην εξόφληση ασφαλίστρων σε ξένες αγορές ζητούν με επιστολή τους προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο οι διαμεσολαβούντες.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή αιτούνται την παρέμβασή του, ώστε οι τράπεζες με την προσκόμιση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και των αντίστοιχων χρεωστικών σημειωμάτων να μπορούν να εξοφλούν τα ασφάλιστρα στις ξένες αγορές.

Ακολουθεί η επιστολή :

Προς τον
Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Υπουργό Οικονομικών
Κ. Σερβίας 10
105 62 Αθήνα
ΕΠΕΙΓΟΝ
Κοινοποίηση: ● Κον Δημήτρη Μάρδα,
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
● Κον Γιάννη Στουρνάρα
Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος Αθήνα, 21/07/2015
Αρ. Πρωτ. 164

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Δια της επιστολής μας αυτής θα θέλαμε να φέρουμε στην προσοχή σας το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στον ασφαλιστικό κλάδο το κλείσιμο των τραπεζών.
Ένα μεγάλο μέρος της ασφαλιστικής αγοράς που εξυπηρετεί κλάδους Ζωής, Ναυτιλίας, Γενικών ασφαλίσεων, Αστικής Ευθύνης κλπ μέσω εταιριών του εξωτερικού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των ανειλημμένων συμβατικών και οικονομικών υποχρεώσεων του προς τις διεθνείς αγορές όπως η αγορά του Λονδίνου, των Παρισίων, των Σκανδιναβικών χωρών και αλλού.
Η αδυναμία αποστολής ασφαλίστρων προς τους Ασφαλιστές έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας ασφαλιστηρίων συμβολαίων με ανυπολόγιστες οικονομικές και ανθρωπιστικές ζημίες.
Πιστεύουμε να κατανοείτε περιπτώσεις επιβατών που ενδέχεται να ταξιδεύουν με ανασφάλιστα πλοία ή τις συνέπειες ασφαλιζόμενων ασθενών λόγω ακύρωσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους .
Κύριε Υπουργέ, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε οι τράπεζες με την προσκόμιση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και των αντίστοιχων χρεωστικών σημειωμάτων να μπορούν να εξοφλούν τα ασφάλιστρα στις ξένες αγορές, στους αντίστοιχους πάντοτε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Καραβίας

Ο Γεν. Γραμματέας, Αλέξανδρος Ραφαηλίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*