Παραίτηση ετοιμάζει ο Κουρουμπλής

της Βασιλικής Αγγουρίδη

 

Με παραίτηση προειδοποιεί ο Υπουργός Υγείας αν η Κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την πρόταση των δανειστών για περικοπή 900 εκατ. ευρώ από την Πρόνοια, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη επιστολής προς τις διοικήσεις των δημοσίων νοσοκομείων, η οποία εξηγούσε τους λόγους υποστήριξης του «όχι» στο Δημοψήφισμα της Κυριακής και η οποία απεστάλη από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα.

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το “Όχι”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για ενημερωτικό έγγραφο αυτό που εστάλη από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Π. Κουρουμπλής για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης των προνοιακών δομών, υπογράμμισε πως αν και πρόκειται για μια δύσκολη μέρα για όλους, «η ζωή έχει καταδείξει ότι στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι».

Όπως κατήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιβάλλει στα ιδρύματα της πρόνοιας νοσήλιο 34 ευρώ, από τα οποία 18 με 20 ευρώ έμπαιναν στα ταμεία τους, λόγω της επιβολής rebate και claw back.

«Υπήρξαν μονάδες που έχουν κλείσει», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως στην πρόταση των δανειστών ήταν η περικοπή από την πρόνοια 900 εκατ. ευρώ, που μεταφράζεται σε κούρεμα 50 ευρώ από το επίδομα αναπήρων και άλλα 50 ευρώ από το επίδομα πολυτέκνων.

Μάλιστα, το κούρεμα των 900 εκατ. ευρώ φαίνεται πως αποτελεί casus belli για τον Υπουργό Υγείας.
«Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών για περικοπή 900 εκατομμυρίων ευρώ από την πρόνοια θα παραιτηθώ», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Βέβαια, αν οι πληροφορίες που θέλουν τον Πρωθυπουργό να αποδέχεται σημαντικό μέρος της προτάσεως των δανειστών επιβεβαιωθούν, ο Υπουργός Υγείας ίσως χρειαστεί να αποδείξει αν η παραπάνω προειδοποίηση του ήταν αληθινή ή “κενή απειλή”…

Πηγή: Virus.com.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*