Ζωντανή συζήτηση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων διαμεσολαβητών – bancassurance

Αποκαλυπτικά στοιχεία για διαμεσολάβηση και τις σχέσεις της με τον τραπεζικό τομέα θα φέρουν στο προσκήνιο οι εκπρόσωποι των δυο πλευρών κατά την παρουσία τους στο 8ο Insurance Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, θα έχει έναν πρωτόγνωρο διάλογο με τον κ. Τριανταφυλλο Λυσιμάχου, Σύμβουλο Εργασιών της Τράπεζας Πειραιώς. Θα υποστηρίξουν ο καθένας τα δίκαια του τομέα που εκπροσωπεί και θα δώσουν στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε ένα καυτό θέμα, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά.

Ταυτόχρονα εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών θα αναφερθούν αναλυτικά στο μέλλον του κλάδου και θα δώσουν στοιχεία για τις προοπτικές και για την επόμενη μέρα, εστιάζοντας στις στρατηγικές που είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Δεν θα επιβιώσουν όλοι, δεν θα τα καταφέρουν πολλοί.

Όμως πολλοί είναι αυτοί που θα διευρύνουν εργασίες και θα αποτελέσουν τη νέα εστία για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό γραφεία της διαμεσολάβησης θα συσπειρωθούν προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Η συμβολή των διαμεσολαβούντων με νέο ρόλο και εξειδικευμένο προσανατολισμό, στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης

Η συμμετοχή της διαμεσολάβησης είναι καθοριστική στην εξέλιξη των ασφαλιστικών εταιρειών και ευρύτερα στην ανάπτυξη της αγοράς. Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές είναι μεγάλες με αποτέλεσμα την αναμόρφωση του κλάδου σε πολλά επίπεδα. Κανονιστικές και νομοθετικές παρεμβάσεις αποτέλεσαν την αρχή για να ανατραπούν μέχρι σήμερα πρακτικές και συμπεριφορές. Η μετεξέλιξη του κλάδου σχετίζεται με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο από τους ίδιους τους διαμεσολαβητές. Η ανάπτυξή τους συναρτάται με εκπαίδευση, ιντερνετικές εφαρμογές, συνεργασίες, και υιοθέτηση νέων τακτικών. Που βρίσκεται η αγορά, και πως προετοιμάζεται για το μέλλον, το εξηγούν οι ειδικοί και οι εκπρόσωποι του κλάδου. Οι πρωτοβουλίες και τα όσα συμβαίνουν αποτελούν τα πρώτα ικανά στοιχεία για την είσοδο στην νέα εποχή και σηματοδοτούν και νέες αλλαγές στην λειτουργία της διαμεσολάβησης.

Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητήσουν αναλυτικά στο συνέδριο οι συμμετέχοντες στην ενότητα “Η συμβολή των διαμεσολαβούντων με νέο ρόλο και εξειδικευμένο προσανατολισμό, στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης”, που θα μιλήσουν για τα εξής:
• Πως εξελίσσεται η αναδιοργάνωση της διαμεσολάβησης για την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας του;
• Πως θα επιβιώσουν, με ποιες κινήσεις θα ξεχωρίσουν και με ποιόν τρόπο θα ενταχθούν στην νέα ασφαλιστική πραγματικότητα.
• Ποιες είναι οι λύσεις για την επιβίωση και πόσο έχουν εφαρμοστεί;
• Με ποιον τρόπο καινοτομούν και αναπτύσσονται τα διαμεσολαβητικά γραφεία

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου

Πως θα δηλώσετε συμμετοχή στο συνέδριο

8_INSURANCE_CONFERENCE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*