H “fragile” Υγεία, οι Τέχνες και η INTERAMERICAN

Η Υγεία, ως δείκτης πολιτισμού, γεφυρώνει την ασφαλιστική δραστηριότητα της INTERAMERICAN με το ενδιαφέρον της εταιρείας για την εικαστική δημιουργία. Με σειρά πρωτοβουλιών για τον πολιτισμό και τις Τέχνες και στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας, η INTERAMERICAN είναι χορηγός της σημαντικής έκθεσης έργων του Κώστα Πανιάρα με τον σημειολογικά εύγλωττο θεματικό τίτλο “fragile”. H έκθεση φιλοξενείται ως εγκατάσταση εν μέσω των σταθερών εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη (κεντρικό κτήριο Κολωνακίου).

 

Η αναφορική σχέση της εταιρείας με την πλαστική, σχολιαστική ανάπτυξη του θέματος της κλασικής κεφαλής της Υγείας της Τεγέας από τον σπουδαίο Κώστα Πανιάρα κτίζει μια συνέχεια στις ενέργειές της για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σύγχρονη ανάγνωσή της, δεδομένου ότι πρόσφατα η INTERAMERICAN ανακοίνωσε την υποστήριξή της και στο μεγάλο έργο του Ασκληπιείου της αρχαίας Επιδαύρου, με τη συνεργασία της Κίνησης Εθελοντών “Διάζωμα”.

 

Ο Κώστας Πανιάρας, που έφυγε πέρυσι από τη ζωή αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη εικαστικού έργου, αναζήτησε με τις τολμηρές επεμβάσεις του στη γνωστή κεφαλή της Υγείας, την πρόκληση μιας νέας, ανατρεπτικά αιφνιδιαστικής εντύπωσης. “Το μόνο που επιδίωξα, ήταν να κάνω τα εξαντλημένα γύψινα κεφάλια αγνώριστα…” έγραψε στο σημειωματάριό του ο ζωγράφος, καταλήγοντας: “η κόρη Ασκληπιού επιστρέφει στα έργα μου σε νέες περιπέτειες, ακόμη και… μαγειρεμένη”. Σημειώνεται ότι στη συλλογή έργων Τέχνης της INTERAMERICAN περιλαμβάνεται και ένα από τα εκτιθέμενα έργα, μαζί με ένα μεγάλων διαστάσεων ανεικονικό ζωγραφικό έργο του Πανιάρα.

 

Την έκθεση επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης Ελένη Κυπραίου. Τα εγκαίνια, μεταξύ πλήθους φίλων, τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 27 Μαΐου έως τις 28 Ιουνίου.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*