Νέες εργασίες με «μαύρα κουτιά» και τηλεματική ασφάλιση

[starbox]

«Μαύρα κουτιά» στα αυτοκίνητα που θα καταγράφουν ότι αφορά το όχημα και τον οδηγό αλλά και αισθητήρες, αυτοματισμούς και πολλές άλλες τεχνολογικές εξελίξεις που σχετίζονται με την ασφάλιση αλλά και τα κρύσταλλα των οχημάτων παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες η εταιρεία CARGLASS.

Έγινε αναφορά στην «τηλεματική ασφάλιση» και την ευκαιρία διεξόδου που δίνει στις ασφαλιστικές εταιρείες προσφέροντας  ακόμα και μια σειρά πλεονεκτημάτων σε οδηγούς, ασφαλιστικές και γενικά εταιρείες που ασχολούνται με τον κλάδο επισκευής οχημάτων.

Με τη συμμετοχή συνεργατών της αλλά και στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς η πρωτοπόρος στον κλάδο επισκευής κρυστάλλων εταιρεία, κατέδειξε το μέλλον της ασφάλισης μέσα από την δική της οπτική. Οι αυτοματισμοί και οι τεχνολογικές εξελίξεις τόνισε ο managing director κ. Κανάρης Παπαναστασόπουλος οδηγούν σε αλλαγές στον τρόπο ασφάλισης και τις τιμές των ασφαλιστηρίων. Στα έξυπνα οχήματα, με gps, αισθητήρες δρόμου, αυτόματη πέδηση, και πολλά ποιος ευθύνεται σε ένα ατύχημα, αναρωτήθηκε ο κ. Κανάρης απαντώντας επίσης με ερώτημα: μόνο ο οδηγός ή και οι αυτοματισμοί;

Θέλησε να δείξει ότι η τεχνολογία αλλάζει άρδην το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας της ασφάλισης και φυσικά και της θραύσης κρυστάλλων καθώς πληθώρα αυτοματισμών τοποθετείται στο παρμπρίζ. Είναι σαφές ότι οι εταιρείες που ασχολούνται με τα κρύσταλλα των οχημάτων βρίσκονται σε μια ρευστή εποχή μετάβασης. Ωστόσο η Carglass όπως τονίστηκε έχει μεριμνήσει για όλα αυτά, ασχολείται και με την έρευνα, καταγράφει τις τάσεις και τα νέα συστήματα και είναι προετοιμασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο για όλες τις αλλαγές που έρχονται.

Στέλεχος της SAS –κ. Στρατινουδάκης- παρουσίασε στην εκδήλωση τα επιτεύγματα της εταιρείας του στα «μαύρα κουτιά» και άλλες τεχνολογικές εφαρμογές τονίζοντας ότι η «τηλεματική ασφάλιση» αποτελεί μέλλον, είναι καινοτομία και οι καταναλωτές σύμφωνα με έρευνα που έγινε είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και λίγο παραπάνω προκειμένου να έχουν «μαύρο κουτί» στο όχημά τους προκειμένου να απολάβουν τα οφέλη του σε επίπεδο ασφάλειας, υποστήριξης σε περίπτωση ατυχήματος, βελτίωση οδηγικής συμπεριφοράς. Επίσης και οι ασφαλιστικές απολαμβάνουν άλλα οφέλη όπως καλύτερη διαχείριση ζημιών, χαμηλότερο δείκτης ζημιών, προστασία από περιπτώσεις απάτης. Όπως επισήμανε το στέλεχος της SAS η τηλεματική ασφάλιση έρχεται και στην Ελλάδα αποτελώντας την εξέλιξη του κλάδου και την καινοτομία που θα δώσει νέα διάσταση στις εργασίες των εταιρειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*