Ηχούν τύμπανα για την διαμεσολάβηση

Με ξεκάθαρες κουβέντες ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου οριοθέτησε το προβληματικό περιβάλλον της ασφαλιστικής αγοράς, διαβλέποντας ότι οι διαμεσολαβούντες θα κληθούν να ανατάξουν την διασαλευμένη ελληνική αγορά.

Χθες μιλώντας στην εκδήλωση της ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ επικρότησε την εταιρεία που στηρίζεται στους ανθρώπους της και επισήμανε απολογιστικά ότι : « οι πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων εκτός διαμεσολαβούντων δεν προχώρησαν κατά τις προσδοκίες αυτών που τις προωθούσαν ενώ τόνισε πώς οι ιντερνετικές πωλήσεις έφεραν περισσότερα προβλήματα παρά χαρές». Είναι θέμα χρόνου, είπε, οι ιντερνετικές πωλήσεις να παραδοθούν στα δίκτυα και να αποκατασταθεί αυτό το άδικο για τους ασφαλιστές καθεστώς».

Μείζον πρόβλημα χαρακτήρισε και τον αθέμιτο τρόπο ανάπτυξης του Bancasurance. Μάλιστα προανήγγειλε πως θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση διαμαρτυρίας για «Όλο αυτό που κακώς συμβαίνει». Τέλος ο πρόεδρος του ΕΕΑ μίλησε και για ανάπτυξη της ασφάλισης, εξέλιξη των διαμεσολαβητών, για ανάγκη υιοθέτησης καινοτομιών και άλλων στοιχείων που θα διαφοροποιήσουν τους διαμεσολαβητές.

Αναφορά έκανε και στο χαμηλό ασφάλιστρο χαρακτηρίζοντάς ως αιτία καθίζησης των εργασιών του 60% και πλέον ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Μάλιστα επισήμανε πώς ακόμα και με αυτό το όπλο της χαμηλής τιμής τα ανασφάλιστα από 600 χιλιάδες ανήλθαν στο 1,5 εκατομμύριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*