Μόνο το 1% των ζημιών από το σεισμό στο Νεπάλ είναι ασφαλισμένες απώλειες

Στα 2 δις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν οι ζημίες από τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, που έχει κοστίσει ήδη τη ζωή σε 3.800 ανθρώπους. Οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και συνεργεία από όλο τον κόσμο καταμετρούν ακόμα θύματα και υλικές ζημιές από τη σεισμική δόνηση ύψους 7,8 ρίχτερ. Ωστόσο σύμφωνα με την Kinetic Analysis μόνο το 1% από τις οικονομικές απώλειες που έχει προκαλέσει ο σεισμός είναι ασφαλισμένες ζημιές και για αυτές θα υπάρξει αποζημίωση.

Στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες δεν υπάρχει ώριμη ασφαλιστική αγορά αναφέρει ο “Chuck Watson, διευθυντής του τμήματος έρευνας της Kinetic Analysis: «Η ζωή περνάει μέρα με τη μέρα και οι άνθρωποι εκεί δεν ασχολούνται με θέματα ασφάλισης».

Το Νεπάλ έχει ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερο από οποιαδήποτε από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Ο πληθυσμός των 28 εκατ. ανθρώπων που μένουν στην περιοχή έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην της Ασία – μετά το Αφγανιστάν- σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ασφαλιστική παραγωγή στο Νεπάλ ανήλθε στα 277 εκατομμύρια δολ. το 2013, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων να αφορά καλύψεις ζωής. Οι δαπάνες για την ασφάλιση περιουσίας, δεν υπερβαίνουν τα 4 δολ. ανά κάτοικο ετησίως στο Νεπάλ, σε σύγκριση με τα 2.300 ανά κάτοικο στις ΗΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*