ΕΙΑΣ: Πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλων γραφείων διαμεσολάβησης

Πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλων γραφείων διαμεσολάβησης διοργανώνει το ΕΙΑΣ.

Σκοπός του Προγράμματος είναι:

  • να βελτιώσει το επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων των υπαλλήλων που εργάζονται σε Εταιρίες Μεσιτών Ασφαλίσεων, Πρακτορεία & Υποκαταστήματα Ασφαλιστικών Εταιριών, ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα αλλά και να βελτιωθεί το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών.
  • να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι – υπάλληλοι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις στα ασφαλιστικά θέματα και στην τεχνική ορολογία της ασφαλιστικής βιομηχανίας, να βελτιώσουν τις ατομικές δεξιότητες και την απόδοσή τους, καθώς και να μάθουν νέους τρόπους επικοινωνίας με τους συναλλασσόμενους με τις Εταιρίες.

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται:

σε Υπαλλήλους Ασφαλιστικών Εταιριών, Υποκαταστημάτων, Εταιριών Μεσιτών Ασφαλίσεων, Ασφαλιστικών Πρακτορείων καθώς και σε νεοπροσλαμβανόμενους ή και σε αυτούς που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να εργαστούν σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις (πρακτορεία, μεσιτικά γραφεία). Έτσι θα βοηθήσει τους νέους να βρουν εργασία και θα στελεχώσει τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις με εκπαιδευμένο προσωπικό.

 

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας εικοσιτεσσάρων (24) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας του εκπαιδευτικού κέντρου του Ε.Ι.Α.Σ. (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, 12:30 – 15:45
  • Τρίτη 28 Απριλίου 2015, 14:00 – 19:00
  • Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, 16:30 – 19:45
  • Τρίτη 5 Μαΐου 2015, 16:30 – 19:45
  • Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, 16:30 – 19:45

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει στους συμμετέχοντες έναν άρτια σχεδιασμένο και καινοτομικό κύκλο έξι εκπαιδευτικών ενοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανάλυση της θεματολογίας των ενοτήτων του προγράμματος:

 

Ι. Ασφαλιστικοί Κίνδυνοι (4h)

Έννοια του κινδύνου – Διακρίσεις κινδύνων και ποιοι ασφαλίζονται – Μέτρηση των κινδύνων – Υποκειμενικός και Αντικειμενικός κίνδυνος – Μέθοδοι αντιμετώπισης  κινδύνου – Αποφυγή κινδύνου – Ιδία κράτηση κινδύνου – Αυτασφάλιση – Απαλλαγές – Πρόληψη – Μείωση των κινδύνων- Μέτρα προστασίας – Μεταβίβαση κινδύνων στον ασφαλιστή – Διαδικασία Underwriting – Καθορισμός ασφαλίστρου – Επέλευση ζημιογόνου γεγονότος – Αναγγελία – Πραγματογνωμοσύνη – Εκτίμηση – Αξιολόγηση – Διακανονισμός ζημιών– Αποζημίωση

ΙΙ. Διαμεσολαβούντα στην Ιδιωτική ασφάλιση πρόσωπα (2h)

Βασικές αρχές θεσμικού πλαισίου – Παρεχόμενες υπηρεσίες – επαγγελματική δραστηριότητα – Πρακτική εφαρμογή στην αγορά εργασίας – Συνεργασίες – Επαγγελματική εξέλιξη.

 

ΙΙΙ. Ασφαλιστικοί Κλάδοι – Γενικές Αρχές & ενημέρωση (4h)

Γενικές αρχές λειτουργίας της ασφάλισης

Βασικές αρχές – Ασφαλιστικοί Κίνδυνοι – Τεχνική της Ασφάλισης

Κλάδοι Ασφάλισης

Ζημιών (Πυρός, Αυτοκινήτων, Μεταφορών, Γενικής Αστικής Ευθύνης)

  • Αντικείμενο ασφάλισης
  • Λειτουργία του Κλάδου

 

Ζωής (Θανάτου/Επιβίωσης, Ανικανότητας, Ασθενείας)

  • Αντικείμενο ασφάλισης
  • Λειτουργία του Κλάδου

 

Risk Management

  • Αξιολόγηση κινδύνων
  • Αντιμετώπιση κινδύνων
  • Πρόληψη κινδύνων

 

  1. IV. Επικοινωνία & Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών(4h)

Επικοινωνία στον εργασιακό χώρο – Διερεύνηση αναγκών του πελάτη – Η Ενεργητική Ακοή -Παράγοντες ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών – Αντιμετώπιση παραπόνων και δύσκολων πελατών – Η γλώσσα του τηλεφώνου.

 

  1. V. Οργάνωση & Διοικητικό Σύστημα Λειτουργίας Ασφαλιστικού Γραφείου(4h)

Βασικές Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων – Τήρηση αρχείου πελατών και πληροφόρησης – Βασικές γνώσεις συστημάτων εταιριών και πώς συμπληρώνουμε τα στοιχεία των πελατών – Έρευνα αγοράς, Διαφήμιση και προώθηση – Η Εξυπηρέτηση πελατών μετά την πώληση – Στατιστικά στοιχεία.

  1. VI. Διαχείριση χρόνου & Οργάνωση εργασίας(4h)

 

Πόσο ελέγχουμε το χρόνο μας – Έλεγχος δραστηριοτήτων, γεγονότων και συμβάντων -Διαχείριση δραστηριοτήτων – Κατανομή χρόνου – Κριτήρια καθορισμού προτεραιοτήτων – Εμπόδια και κακές συνήθειες -Προσωπικό χρονοδιάγραμμα

Δικαίωμα Συμμετοχής:

 

 

·      270€ για τα μέλη του Ε.Ι.Α.Σ.
  • 300€ για τα μη μέλη

 

Οι αιτήσεις των υποψηφίων, μαζί με την καταβολή των διδάκτρων, θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*