Χρηματική επιδότηση δόκιμων ασφαλιστών ‏

Πρόταση ώστε οι δόκιμοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι να επιδοτούνται από προγράμματα στήριξης της απασχόλησης έχουν υποβάλλει φορείς της ασφαλιστικής αγοράς προς τις αρμόδιες εποπτικές και διοικητικές αρχές, ώστε αφενός να τονωθεί ο τομέας της εργασίας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης, αφετέρου ο κλάδος να στηριχθεί από νέες γενιές διαμεσολαβούντων προσώπων.

Η σχετική πρόταση, την οποία φαίνεται να υποστηρίζουν αρκετές από τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στη βάση της προβλέπει τη μεγαλύτερη δυνατή διασύνδεση της ασφαλιστικής αγοράς με τα κοινοτικά προγράμματα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, όπως τονίζουν στο IW κύκλοι της αγοράς, οι επιδοτούμενες θέσεις δεν θα πρέπει να είναι τρίμηνης διάρκειας διότι η άσκηση του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αξιολογείται ως εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτητική, με αποτέλεσμα η τριμηνία να επαρκεί απλά για την εκμάθηση του αντικειμένου και όχι και για την ουσιαστική ενασχόληση του εμπλεκόμενου με τις πωλήσεις ασφαλιστικών προγραμμάτων. Σχετικά, προστίθεται ότι, ένα διάστημα έξι μηνών επιδότησης της θέσης θα επιτρέψει στις εταιρείες να διαπιστώνουν τις ικανότητες του εκάστοτε δόκιμου ασφαλιστικού συμβούλου, ώστε να αποφασίζουν το κατά πόσο αξίζει να επενδύσουν στο συνεργάτη τους.

One comment

  1. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ
    ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΜΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*