Έλεγχος των ΕΠΥ για ξεκαθάρισμα εργασιών

Επιχείρηση ελέγχου των ΕΠΥ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα «στήνει» εκ νέου η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να δώσει λύση σε ένα ζήτημα το οποίο τείνει να καταστεί χρόνιο.

Ήδη η ασφαλιστική αγορά, εταιρείες και διαμεσολαβούντες, έθεσαν στον διοικητή της Τ.τ.Ε., κ. Ι. Στουρνάρα το θέμα, για να λάβουν ως απάντηση ότι η Εποπτική Αρχή έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι ΕΠΥ, υποβάλλοντας σειρά ερωτημάτων για τη δράση τους και, κυρίως, για τις προθέσεις τους σε ότι αφορά το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε στο IW ότι «κάθε ΕΠΥ που εγκαθίσταται σε μια εθνική αγορά στοχοθετεί τη μελλοντική δράση της είτε βάσει τζίρου είτε βάσει του χρόνου που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί πριν προχωρήσει στο επόμενο βήμα της: Να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη εθνική αγορά αν διαπιστωθεί ότι δεν εξασφάλισε την επιθυμητή παραγωγή ή να μετεξελιχθεί σε υποκατάστημα ή ασφαλιστική εταιρεία εφόσον πέτυχε τους στόχους της. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΕΠΥ δεν παραμένει δραστηριοποιούμενη επ ΄ αόριστο υπό αυτή τη νομική μορφή» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στους έως τώρα χειρισμούς της Τραπέζης της Ελλάδος, προσθέτει ότι «αν όντως η Εποπτική Αρχή αποφασίσει να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση στο ζήτημα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσει στην Ελλάδα. Δεν έχει κανέναν λόγο να απευθυνθεί σε άλλες εποπτικές αρχές».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*