Αλ. Σαρρηγεωργίου: Στόχος η δεύτερη φάση οργανικής ανάπτυξης για το 2015

Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά 15% κατόρθωσε να επιτύχει η Eurolife ERB ασφαλιστική σε μια δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη. Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος της, κ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε εκδήλωση (κοπή πίτας), παρουσία του προσωπικού της εταιρείας, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε ότι σε μια δύσκολη χρονιά, όπως το 2014, τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, έφεραν την Eurolife ERB Ασφαλιστική στις κορυφαίες θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρείας και τόνισε ότι τόσο το δίκτυο bankassurance, όσο και οι συνεργάτες της, που ξεπερνούν τους 1.400, συνεισέφεραν αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια.

Επιπρόσθετα, τόνισε την ετοιμότητα της εταιρείας ως προς την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου Solvency II, τόσο από λειτουργικής, όσο κι από κεφαλαιακής απόψεως.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα επιμέρους αποτελέσματα των εταιρειών που συναποτελούν την Eurolife ERB Ασφαλιστική στην Ελλάδα και τη Ρουμανία και τεκμηριώνουν τις πολύ καλές επιδόσεις της χρονιάς που τέλειωσε.

Για το 2015, ο κ. Σαρρηγεωργίου έθεσε ως προτεραιότητες τη συνέχιση της δυναμικής πορείας της Eurolife ERB Ασφαλιστικής και τη δεύτερη φάση της οργανικής της ανάπτυξης. Ως προς το πρώτο, σκοπός της εταιρείας είναι η πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου Solvency II κι η διαφύλαξη της οικονομικής της ευρωστίας, ενώ ως προς το δεύτερο, η περαιτέρω ενδυνάμωσή της με ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, έχοντας την ποιότητα ως βασικό κριτήριο επιλογής.

Τέλος, ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε την προτεραιότητα ολόκληρης της ασφαλιστικής αγοράς να αναδείξει το συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, δίπλα στην κοινωνική. Επεσήμανε ότι η ελληνική αγορά παραμένει υποασφαλισμένη, με την παραγωγή ασφαλίστρων να είναι σταθερά στο 2,2% του ΑΕΠ από το 2007 έως σήμερα και συνόψισε ότι το μέλλον επιφυλάσσει περιπέτειες, αλλά και ανάπτυξη και θετική πορεία στον κλάδο μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*