Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου INTERAMERICAN

Γ. Κώτσαλος: Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο της ασφαλιστικής εργασίας

Επιζητώντας όχι μόνο πλουραλισμό στις πωλήσεις με την πολυκαναλική διανομή, αλλά και τις βέλτιστες επιδόσεις από τους διαμεσολαβούντες συνεργάτες της, η INTERAMERICAN ενισχύει το δίκτυο πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας με συνεχείς πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού και ανανέωσης.

Η εταιρεία διατηρεί ως ‘’αιχμή’’ της στην αγορά το δίκτυο των συνεργατών της, έχοντας ξεκινήσει τη νέα χρονιά με την πολλά υποσχόμενη εφαρμογή του μοντέλου του ‘’ψηφιακού ασφαλιστή’’ και παρέχοντας κάθε τεχνολογικό εφόδιο για την επαγγελματική ανάπτυξη των διαμεσολαβούντων που έχει, ήδη, δρομολογήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κώτσαλο, διευθύνων σύμβουλο του ομίλου, «η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο της ασφαλιστικής εργασίας και αυτή την πραγματικότητα θέλουμε να την κάνουμε πλεονέκτημα για κάθε συνεργάτη μας στις πωλήσεις»

Μεταξύ των άλλων, κατά την εκδήλωση των βραβεύσεων, ο επικεφαλής της INTERAMERICAN επεσήμανε ότι, η τεχνολογία ’’γεφυρώνει’’ όλα τα δίκτυα διανομής -από τις απευθείας πωλήσεις (anytime) μέχρι τους ασφαλιστικού συμβούλους και τους συνεργαζόμενους πράκτορες- καθορίζοντας έναν ενιαίο εταιρικό χαρακτήρα. «Η INTERAMERICAN αποσυνδέεται από την αβεβαιότητα των εξελίξεων, ακολουθώντας τη λογική της συνεχούς δημιουργίας αξίας για την εταιρεία και τους πελάτες της, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα, για τις πωλήσεις της INTERAMERICAN εργάζονται πανελλαδικά 36 γραφεία αποκλειστικής συνεργασίας με 1.300 ασφαλιστικούς συμβούλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2014 προστέθηκαν στο δίκτυο 4 νέα γραφεία και 266 νέοι συνεργάτες με πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας, στοιχείο που υπογραμμίζει την ελκυστικότητα του εργασιακού περιβάλλοντος πωλήσεων της εταιρείας. Το δίκτυο πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας της INTERAMERICAN κατά το περασμένο έτος παρουσίασε παραγωγή ασφαλίστρων που συνιστά το 23% της συνολικής εταιρικής παραγωγής στα μεικτά εγγεγραμμένα των γενικών ασφαλίσεων, το 67% του χαρτοφυλακίου στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας και το 85% της νέας παραγωγής στον ίδιο τομέα.

Στρατηγικά, η εταιρεία παρέχει το πλεονέκτημα του απόλυτου ψηφιακού γραφείου για κάθε συνεργάτη της στις πωλήσεις, που μπορεί να λειτουργεί μέσω μιας «έξυπνης» συσκευής (κινητού τηλεφώνου, ipad). Το ψηφιακό γραφείο με όλες τις εφαρμογές του μεταφράζεται σε ταχύτητα εξυπηρέτησης πελατών, ακρίβεια εκτίμησης αναλαμβανόμενου κίνδυνου, δυναμική τιμολόγηση, υποστήριξη διαδικασιών διαχείρισης πελατών και έκδοσης συμβολαίων και με σειρά ψηφιακών εργαλείων, καθώς και πελατοκεντρικές παροχές μέσα από σύστημα επιβράβευσης πιστών πελατών. Παράλληλα με το ψηφιακό περιβάλλον εργασίας, στο οποίο οι επενδύσεις θα έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, η INTERAMERICAN –όπως τόνισε και ο Γιάννης Καντώρος, γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing κατά την πρόσφατη εκδήλωση της ετήσιας βράβευσης των κορυφαίων συνεργατών– υποστηρίζει το δίκτυο της με κίνητρα ανταμοιβής, σταθερό κανονισμό-πλαίσιο συνεργασίας με ανανέωση ανά τριετία, πυκνό και υψηλού επιπέδου πρόγραμμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής βελτίωσης, καθώς και με καινοτόμα συστήματα ασφαλιστικών καλύψεων σε όλους τους κλάδους, όπου οι ιδιόκτητες υποδομές στην υγεία και στη βοήθεια αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ανάλογη είναι και η τροφοδοσία, εκ μέρους της INTERAMERICAN, της συνεργασίας με τους πράκτορες και μεσίτες. Η εταιρεία αριθμεί σήμερα 1.018 συνεργαζόμενους, με την προσθήκη 179 νέων συνεργασιών κατά το 2014. Το πρακτορειακό δίκτυο διακρίνεται κυρίως, στον κλάδο αυτοκινήτου, ενώ πέρυσι σημείωσε αισθητή αύξηση στους κλάδους αστικής ευθύνης, τεχνικών ασφαλίσεων, πλοίων και σκαφών και κυρίως, ομαδικών ασφαλίσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*