Όχι εκπτώσεις στην υγεία

[starbox]

Η αδυναμία ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο αυτοκινήτου. Αυτό εκτιμά η πλειονότητα των ασφαλιστών που ακόμα και αν κατακρίνουν τα τεκταινόμενα, τελικά, υποκύπτουν και πουλάνε και αυτοί φθηνά.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που οι πρώτοι που αγανάκτησαν έλεγαν: «τρώμε τις σάρκες μας». Και όμως, ο κανιβαλισμός όχι μόνο δεν προκάλεσε ενόχληση αλλά τελικώς υιοθετήθηκε ως συμπεριφορά και εντάχθηκε στα «ισχύοντα».

Σήμερα ο λόγος του προκάλεσε την αδόκιμη εξέλιξη στο αυτοκίνητο παραμένει, η πίτα των εργασιών δεν μεγαλώνει και τελικά η πρακτική αρπαγής μεριδίων από χέρια άλλων προκρίνεται ως τακτική και επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους.

Ο τομέας της Υγείας εξ΄ όσων διαφαίνονται θα γίνει το νέο πεδίο μάχης των ασφαλιστικών εταιρειών αφού δεν εμφανίζονται νέοι πελάτες προς ασφάλιση…

Αναμενόμενο, πλέον να εξελιχθεί το «μοντέλο του αυτοκινήτου» όπου ο ένας θα επιχειρεί να πάρει μερίδια από τον άλλο. Τώρα μάλιστα που τα ετήσια συμβόλαια παρέχουν ένα τεράστιο εύρος επιλογών και είναι εύπλαστα, δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία σε όλους να προσφέρουν οτιδήποτε και σε οποιαδήποτε τιμή και φυσικά ο κάθε καταναλωτής να μετατοπίζεται από εταιρεία σε εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να ξεσπάσει και σε αυτόν τον κλάδο ένας ανταγωνισμός σκληρός, εστιασμένος και πάλι στις τιμές. Κάποιοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν, και κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν να τους ακολουθήσουν.

Επειδή όμως εδώ δεν είναι αυτοκίνητο και ο χώρος της υγείας έχει ευαισθησίες και ιδιαιτερότητες θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και των όσων προσφέρει το κάθε συμβόλαιο. Η προσπάθεια μείωσης των τιμών θα πρέπει να μην προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ποιότητα.

Το πάθημα του αυτοκινήτου -και ενδεχομένως μάθημα για την αγορά- δε θα πρέπει να επαναληφθεί στον κλάδο ΥΓΕΙΑΣ, στην ανάγκη προσπορισμού νέων εργασιών.

Το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα των «εκπτώσεων» σε ποιότητα, τιμές, συμπεριφορές, εφαρμογή κανόνων, και πολλά ακόμα, πληρώθηκαν ακριβά και είναι η αιτία στασιμότητας της παραγωγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*