Οι εκλογές του ΣΕΜΑ και η εξέλιξη του κλάδου

[starbox]

Το κορυφαίο όργανο του κλάδου των μεσιτών πραγματοποιεί αύριο τις εκλογές του. Μετά από την πραγματικά δραστήρια περίοδο του προηγούμενου διαστήματος τώρα το προεδρείο που θα προκύψει θα κληθεί εκ νέου να αξιολογήσει και να διαχειριστεί τα μεγάλα εξελισσόμενα ζητήματα του κλάδου. Ανταγωνισμός, αθέμιτες πρακτικές, ποιοτική αναβάθμιση, προσανατολισμός εργασιών ήταν μερικά από τα θέματα που έχουν μέχρι σήμερα αντιμετωπιστεί αλλά παραμένουν επίκαιρα. Αυτά είναι που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση μαζί με τα εξίσου σημαντικά που είναι η περαιτέρω ανάδειξη του μεσιτικού ρόλου, η ενίσχυση των υφιστάμενων εργασιών, η εκκίνηση συνεργασιών, η εξειδίκευση των γραφείων, η εφαρμογή της τεχνολογίας και φυσικά η υψηλή πιστοποίηση και ποιοτική και ποσοτική επάρκεια των γραφείων που λειτουργούν. Δεν είναι λίγα ούτε όμως και πολλά. Είναι όμως σημαντικά.

Η υφιστάμενη διοίκηση που επανατοποθετείται στην επιλογή του Σώματος έχει να επιδείξει έργο. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και ΣΕΜΑ, οι ταχύτατες παρεμβάσεις για θέματα αποκατάστασης της λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά, ο εντοπισμός και οι καταγγελίες αθέμιτων πρακτικών, η έκδοση εγκυκλίου από την ΤτΕ για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά και την συμμόρφωση των συντελεστών της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης αποτελούν μερικά μόνο από τα επιτεύγματα της περιόδου που έκλεισε.

Είναι φανερή η σταθερότητα και η παρεμβατικότητα της υφιστάμενης διοίκησης σε όλα αυτά, όμως αποτελούν τα πρώτα βήματα του κλάδου που χρειάστηκε να γίνουν για να αποκτηθεί η ισορροπία. Τώρα στην εποχή που ανοίγει, επιβάλλεται να γίνουν πιο γρήγορα και σταθερά βήματα για την συνέχιση μιας καλής πορείας. Η διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα κληθεί να κινηθεί σε δυσκολότερο περιβάλλον έχοντας όμως μια παρακαταθήκη για τον κλάδο. Επί αυτής θα υπάρξει και η συνέχεια… Η εμπειρία και η γνώση ανθρώπων και εταιρειών είναι η βάση –η προίκα- που διαθέτει η ασφαλιστική μεσιτεία. Το πλαίσιο αυτό συνιστά τον πολιτισμό του κλάδου όπου στις εκλογές θα αναδείξει τους ανθρώπους που τον πάνε μπροστά…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*