Κ. Μίχαλος: Ισχυρά Επιμελητήρια σημαίνουν ισχυρή επιχειρηματικότητα

Σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος εξέφρασε την άποψη ότι η επιμελητηριακή κοινότητα έχει διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, που βοηθούν τη μικρομεσαία επιχείρηση και την οικονομία να κάνουν ένα βήμα μπροστά. «Κάποιες από αυτές εισακούστηκαν στο παρελθόν. Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, ειδικά στα θέματα της φορολογίας, της πάταξης του παρεμπορίου, της μείωσης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και βεβαίως της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό χιλιάδων έντιμων επιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, απαιτείται ενότητα και δυναμική διεκδίκηση ώστε να επιτευχθούν και φέτος αρκετές μικρές και μεγάλες νίκες. «Αυτό που πιστεύω και θα το επαναλάβω και σήμερα είναι ότι ισχυρά Επιμελητήρια σημαίνουν ισχυρή επιχειρηματικότητα. Σημαίνουν δυνατότερη φωνή για τη μικρομεσαία επιχείρηση και αποτελεσματικότερη διεκδίκηση προς την Πολιτεία».

Τονίζοντας τη θέση της Επιμελητηριακής Κοινότητας, σημείωσε πως τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι δανειστές θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως εταίροι και να κάνουν αμφότεροι στροφή στο ρεαλισμό. «Πρέπει και οι δύο πλευρές να επιδιώξουν μια νέα συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας. Προκειμένου και η χώρα μας να μπορέσει να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της».

Τέλος, έκανε λόγο για την ανάγκη περιορισμού της λιτότητας και τη προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν τα φορολογικά έσοδα, θα κάνουν ευέλικτη και αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση, θα δώσουν κίνητρα για τη δημιουργία νέων επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*