ΠΣΑΣ: Έμφαση και στήριξη στην εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στην εκπαιδευτική ημερίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων στο Ζάππειο Μέγαρο, που πραγματοποιήθηκε στις 12/01/2015 με ελεύθερη την είσοδο, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του νέου έτους. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόντες ήταν περισσότεροι από 170 διαμεσολαβητές.

Στην έναρξη της εκπαιδευτικής ημερίδας μίλησε η κυρία Αντωνάκη Μαργαρίτα, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο τους ΠΣΑΣ για την πρωτοβουλία που πήρε, ώστε να διοργανώνει τέτοιου είδους εκπαιδευτικές ημερίδες για τους συναδέλφους του. Τόνισε την σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης, για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο για την αναβάθμιση και επικαιροποίηση των γνώσεων του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Στο ίδιο πνεύμα με την κυρία Αντωνάκη μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Interamerican, κύριος Γιάννης Καντόρος δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και την συνεχή εκπαίδευση των ασφαλιστικών συμβούλων, καθώς και ο κύριος Βασίλης Νιάρχος Διευθυντής Προϊόντων Υγείας της Prime, ο οποίος αναφέρθηκε σε προϊόντα υγείας που εξυπηρετούν τον ασφαλιζόμενο και ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές κρίσης.

Ο κύριος Δημήτριος Μπουραντάς, καθήγητής management και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του: στο stress management και αντιμετώπιση κρίσεων για τις ιδιωτικές αρετές σε δύσκολους καιρούς, στην αβεβαιότητα που υπάρχει, στην ασάφεια την πολυπλοκότητα και τον ανταγωνισμό , στο όραμα και στον σχεδιασμό αλλαγών, στην συνέργεια και την δικτύωση, στην αλλαγή κουλτούρας, τις προτεραιότητες, την εμπιστοσύνη και την εστίαση σε αποτελέσματα.Αναφέρθηκε στην θετική ψυχολογία που πρέπει να έχουμε, στην αυτοπεποίθηση και στην αυτοκυριαρχία.

Στην συνέχεια η Ελένη Γρυπάρη πρόεδρος του ΠΣΑΣ, αναφέρθηκε στην λεκτική επικοινωνία με τους πελάτες μας, την κατανόηση των απαντήσεων τους, την ακεραιότητα του συμβούλου που εξαρτάται από την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και το ήθος. Ανέφερε το σημαντικότερο ( εμπόρευμα ), όπου είναι ο χρόνος που έχουμε και δεν αγοράζεται. Συγκλόνισε τους συναδέλφους μας με μία αληθινή ιστορία, καταλήγοντας ότι μπορούμε να αγοράσουμε συμβόλαιο ζωής αλλά ποτέ δεν μπορούμε να κάνουμε συμβόλαιο με την ίδια μας την ζωή. “ Ασφαλίζοντας τους πελάτες μας όπως και τον εαυτό μας, δεν πλουτίζουμε αλλά προστατεύουμε τον πελάτη μας για να μην πτωχεύσει. ”

Την εκδήλωση έκλεισε ο κύριος Λελεδάκης Παναγιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού IFAAcademy International Financial Architects και μέλος του Δ.Σ του ΠΣΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος, για να επιβιώσει αλλά και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του προκλητικού 2015 .

Μίλησε συνοπτικά για τις βασικές αρχές της επιστήμης της επίτευξης, αλλά και για την αναγκαία αλλαγή κουλτούρας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, από πωλητή σε σύμβουλο ασφάλισης. Με σημείο κλειδί την επιστημονική ανάλυση αναγκών και την βαθειά πίστη του στην αδιαπραγμάτευτη αναγκαιότητα του σύγχρονου πολίτη, να επενδύσει στην ασφάλιση περισσότερο από ποτέ. Κεντρικό μήνυμα ήταν η αναγκαία αναβάθμιση του ρόλου του ασφαλιστικού συμβούλου στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και η ενότητα των φορέων του θεσμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*