Εξπρές διαδικασίες για να αναπτυχθεί η ασφάλιση

[starbox]

Μια νέα προοπτική ανοίγεται στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Η νέα κυβέρνηση, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε προκατάληψη που ενδεχομένως να βάρυνε τις σκέψεις ή τις αποφάσεις των προηγούμενων πολιτικών περιπτώσεων, μπορεί να θεωρηθεί ότι διαθέτει πιο “καθαρό βλέμμα” για να αντιληφθεί κάποια πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει από την πλευρά των ασφαλιστών είναι η ενημέρωση και η παροχή εμπεριστατωμένων μελετών (αυτών που υπάρχουν) στους αρμοδίους. Επί αυτών θα αναπτυχθεί διάλογος -μικράς διαρκείας- με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ξεκαθαριστεί βασικά πράγματα και θα υπάρχουν παραδοχές όπως:

α) ότι το δημόσιο σύστημα συντάξεων και υγείας σήμερα ασθμαίνει, δεν τα βγάζει πέρα και δεν εξασφαλίζει μακροημέρευση
β) η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί και πρέπει να παίξει συμπληρωματικό ή υποστηρικτικό ρόλο,
γ) η ιδιωτική ασφάλιση για να αναλάβει ένα περισσότερο κοινωνικό ρόλο θα πρέπει να υποβοηθηθεί με κίνητρα σε όσους την επιλέγουν (φορολογικά),
δ) η φερεγγυότητα του συστήματος είναι εξασφαλισμένη και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει ασφαλισμένο τα χρήματά τους από επιχειρηματικές αστοχίες.

Στην περίπτωση λοιπόν, που ξεκαθαριστούν αυτά τα θέματα και υπάρχει αποδοχή ότι μπορεί πολιτεία και ιδιώτες να στηρίξουν τους πολίτες -όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο- τότε το επόμενο βήμα είναι εύκολο. Υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν πρώτες πρωτοβουλία, υπάρχουν δυνατότητες. Επίσης είναι και μια ευκαιρία να λυθούν ζητήματα εκκρεμή όπως της ΑΣΠΙΣ, που πλήγωσαν βαριά και τον θεσμό της ασφάλισης και από αμεριμνησία της πολιτείας οδήγησαν στο αδιέξοδο χιλιάδες ανθρώπους.

Σήμερα, στην νέα ευκαιρία που ανοίγεται χρειάζεται οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής ασφάλισης και της διαμεσολάβησης να προχωρήσουν δυναμικά και να αναλύσουν ακόμα και όσα θεωρούνται αυτονόητα. Μόνον έτσι μπορεί να ληφθούν και αποφάσεις γρήγορες και αποτελεσματικές. Επιβάλλεται να αλλάξει η τακτική του παρελθόντος και μπορεί όσα δεν έφερε ο χρόνος να τα φέρει η ώρα..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*