Δείγματα αποτελμάτωσης

– Χτυπήματα κάτω από τη μέση διαπιστώνονται στην αγορά.

– Εταιρείες, μεσιτικές, πρακτορεία και ελεύθεροι ασφαλιστές, και οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς μάχονται για τον επιούσιο με μεθόδους που προκαλούν οργή και ανησυχία.

– Γλιστρούν ολοένα και περισσότερο στις προσφορές καλών τιμών, αρνούμενοι να προωθήσουν το σωστό και ακριβότερο ασφάλιστρο.

– Ο θυμός περισσεύει για τους μεγάλους που μεριμνούν να διογκώνουν τις εταιρείες με τεχνικές μεθόδους και νεοφυή σχήματα, ώστε να ανοίξουν το παιχνίδι ακόμα και στα «σωθικά» τους.

– Στο αμέσως επόμενο επίπεδο τα μεσιτικά αγωνιούν για τα παλιά και τα νέα ανοίγματα, τις εργασίες, και τον ανταγωνισμό τόσο από τις εταιρείες όσο και τους άλλους παίκτες. Σπεύδουν να καταρρίψουν τα κακώς κείμενα αλλά τελικά σκοντάφτουν στις διαδικασίες.

– Μέχρι και τους Loyds, το όνομα, την εκπροσώπηση και τις εργασίες , αξιοποίησαν –ή επιχείρησαν- κάποιοι αναζητώντας Brand, αίγλη, δυνητικό άνοιγμα εργασιών και πολλά ακόμη.

– Μάχη και στους αντασφαλιστές όπου οι δουλειές διευρύνθηκαν σε επίπεδο εταιρικών σχημάτων αλλά μάλλον μειώνονται σε επίπεδο αποδοτικότητας.

– Μέσα σε όλα και καταγγελίες υπόγειες και επίγειες. Ίντριγκες αθέμιτοι ανταγωνισμοί, ενδιάμεσα κέρδη, αναλήψεις έργων χωρίς διαγωνισμούς και πολλά ακόμη.

– Λένε γι΄ αυτά ότι επιχειρούν κάποιοι να μειώσουν τα κόστη τους και να κάνουν” bypass”.

– Ωστόσο χρειάζεται αφενός τρόπο για να μην ξεσηκώνονται οι άλλοι και ταυτόχρονα χρειάζονται και αποδείξεις για το σύννομο της διαδικασίας.

– Τα έγγραφα υπάρχουν, τα γεγονότα έχουν καταγραφεί απομένει η εμφάνιση των αρμοδίων υπηρεσιών.

– Παρόλα αυτά κάποιοι κάνουν δουλειές και αναπτύσσονται. Και κάποιοι άλλοι ασχολούνται με τους άλλους. Επικίνδυνα δείγματα αποτελμάτωσης…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*