Greek Exports Forum 2014

Μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες εξαγωγείς θα αποτελέσει η διοργάνωση της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και της εταιρείας Ethos Media S.A., Greek Exports Forum 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών & του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Στην πολυμερή εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για θέματα χρηματοδότησης, ασφάλισης καθώς και της επίσημης εθνικής στρατηγικής εξαγωγών προκειμένου να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους δώσουν το εισιτήριο για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και τη διεθνή αναγνώριση σε θέματα εμπορίου.
Το Greek Exports Forum 2014 θα φιλοξενήσει εκπροσώπους αρμόδιων θεσμικών φορέων, οικονομικής διπλωματίας, συμβουλευτικών υπηρεσιών, τραπεζικού τομέα και ηγεσίας αναγνωρισμένων επιχειρήσεων, οι οποίοι μέσω των ομιλιών τους θα δώσουν τα απαραίτητα εφόδια στους συμμετέχοντες για βελτίωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης, εξάλλου, είναι η συμβολή στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η δικτύωση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.
Το Forum, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ή να ενισχύσουν τις εξαγωγικές ικανότητες τους, σε όποια αγορά και αν δραστηριοποιούνται περιλαμβάνει τα εξής:
1. Το συνέδριο Greek Exports Conference (09.00 -17.00) με πλήρες πρόγραμμα ομιλιών από καταξιωμένους επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η θεματολογία των ομιλιών καλύπτει κάθε πτυχή της εξαγωγικής δραστηριότητας και του βέλτιστου τρόπου οργάνωσης της.

2. Ταυτόχρονα με το συνέδριο, οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική δυνατότητα να συμμετέχουν σε «3 παράλληλες δράσεις». Σε προγραμματισμένες και εξατομικευμένες συναντήσεις με Στελέχη των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας, οι οποίοι με την γνώση και την εμπειρία τους θα διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας με αγορές συγκεκριμένων χωρών, ανάλογα με την αγορά και τον κλάδο που ενδιαφέρει κάθε επιχειρηματία. Αντίστοιχα προγραμματίζονται ανάλογες προσωπικές συναντήσεις με εκπροσώπους διμερών Επιμελητηρίων, με τους οποίους θα συζητήσουν για την προοπτική δικτύωσης τους στις αγορές που στοχεύουν καθώς και για τις λεπτομέρειες διμερών εμπορικών συνεργασιών. Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μία εξαίρετη και σπάνια ευκαιρία για συζήτηση με επαγγελματίες που έχουν εξειδικευτεί στον τρόπο λειτουργίας της κάθε αγοράς, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες που κρύβουν. Στις παράλληλες δράσεις εντάσσονται σεμινάρια διάρκειας 45’ από στελέχη εξαγωγικών εταιρειών, με ποικίλη θεματολογία. Ενδεικτικά αναφέρεται η ηλεκτρονική δικτύωση, το εξαγωγικό marketing και η χρηματοδότηση, απαραίτητα για την υιοθέτηση πρακτικών με διεθνές αντίκτυπο.
3. Το forum θα κλείσει με την τελετή απονομής των εξαγωγικών βραβείων Greek Exports Awards 2014 (19.30), κατά την διάρκεια επίσημου δείπνου. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν σε μικρές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ανέλθουν και να δικτυωθούν στον παγκόσμιο επιχειρηματικό ιστό, θα καλύψουν συνολικά 10 κατηγορίες: 3 ειδικά και 7 εξαγωγικά βραβεία ανά κατηγορία εξαγωγικής δραστηριοποίησης, με κορυφαίο το ειδικό βραβείο «IASON: Premier Greek Exports Award 2014», αναδεικνύοντας την επιχείρηση με την πιο αξιόλογη εξαγωγική δραστηριότητα της χρονιάς.
Το πρόγραμμα και τη θεματολογία των ομιλιών και των παράλληλων δράσεων της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.
Το Forum τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όλων των κεντρικών εξαγωγικών φορέων και συνδέσμων και της πλειοψηφίας των διμερών επιμελητηρίων της ελληνικής επικράτειας.

Για περισσότερες πληροφορίες & για συμμετοχή στο συνέδριο μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.exports.ethosevents.eu ή

Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & P.R. Manager Ethos Media S.A,
τηλ. 210 9984901, voulgaraki.s@ethosmedia.eu
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Η διοργάνωση του Forum δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη χορηγία των:
GOLD SPONSOR: EUROBANK
PANEL SPONSOR: AIG GREECE
SILVER SPONSORS: DK CONSULTANTS, EULER HERMES, MANAGER’S OFFICE, TNT
BRONZE SPONSORS: COFACE, CRETA FARMS, CONFERIENCE, GLOBAL GREECE, GS1 ASSOCIATION GREECE, ICAP, VOP, IRIS ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Α.Ε.Β.Ε.
DISTINGUISHED CORPORATE PARTICIPATIONS: INTERAMERICAN, METAXA, MOTOR OIL, INNEWS, AVRAMAKOSCORPORATE PARTICIPATIONS: INTERNATIONAL LIFE, ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING
ΧΟΡΗΓΟΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ IASON: ZOLOTAS
PRINT SPONSOR: PRESSIOUS ARVANITIDIS
COMMUNICATION PARTNER: MSCOMM

καθώς και της αιγίδας των:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΥΠΕΞ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ (ΠΣΕ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΒΕ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΕΚ)
ENTERPRISE GREECE
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΒΕΑ)
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΕΣΕΕ)
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΕΒΕΠ)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOGISTICS
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΒΕΑ)
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ (ΟΑΕΠ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΕΛΙΩΝ (ΠΕΜΕΤΕ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ (ΣΕΒΙΤΕΛ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ (ΣΕΟ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΚΕΕ)
ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ
ΕΛΛΗΝΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΛΛΗΝΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΝΑΔΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕΒΕ)
ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (Ε.Τ.Ε.Ε)
ΕΛΛΗΝΟΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*