Ανακόπτονται οι ακυρώσεις συμβολαίων

Το στοίχημα του δραστικού περιορισμού των ακυρώσεων συμβολαίων κερδίζουν πλέον με βεβαιότητα οι ασφαλιστικές εταιρείες, αφού, βάσει στοιχείων Αυγούστου 2014, οι επιστροφές κινήθηκαν σε πολύ περιορισμένα επίπεδα, στα χαμηλότερα των τελευταίων περίπου τεσσάρων ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, φέτος τον Αύγουστο ο δείκτης ακυρώσεων στον κλάδο Ζημιών διαμορφώθηκε κοντά στο 50, όταν πέρυσι ήταν στο 65, τον Ιανουάριο του 2011 στο 100 και τον Ιανουάριο του 2013 στο 97.

Αντίστοιχα στον κλάδο Ζωής ο δείκτης επιστροφών επίσης μειώθηκε στο 90 από 104 που ήταν τον Αύγουστο του 2013, 100 τον Ιανουάριο του 2011 και 137 που ήταν τον Ιανουάριο του 2013.

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία, συνδυαζόμενη με την πορεία των ασφαλίστρων που πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στη σταθεροποίησή τους και, άρα, ένα βήμα πριν την άνοδο, διαμορφώνουν αισιόδοξα συναισθήματα στην ασφαλιστική αγορά.

Σημειώνεται ότι, στο οκτάμηνο του 2014 το σύνολο της παραγωγής διαμορφώθηκε στα 2,531 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση μόλις 1,2%, με τις ασφαλίζεις Ζωής να σέρνουν το «άρμα» της ασφαλιστικής βιομηχανίας κινούμενες ανοδικά κατά 11,1% και τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, κυρίως λόγω του κλάδου Αυτοκινήτου, να εμφανίζουν πτώση 9,7%, προκαλούμενη όμως από την ίδια την αγορά και ειδικότερα από την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών και όχι από τις συνθήκες της οικονομίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*