ΕΙΑΣ: Ασφάλιση έργων τέχνης

Σεμινάριο για την ασφάλιση έργων τέχνης διεξάγει το ΕΙΑΣ. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας έξι εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας του εκπαιδευτικού κέντρου του Ε.Ι.Α.Σ. (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 14:30 – 19:30.

 Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθεί απάντηση στο τι μπορεί να προσφέρει σήμερα ο ασφαλιστικός χώρος στο συλλέκτη, στον επιμελητή, στο διαχειριστή μιας συλλογής.

Απευθύνεται σε στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και σε Ασφαλιστικούς Συμβούλους –  Πράκτορες – Μεσίτες Aσφαλίσεων.  Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες που έχουν σχετική εμπειρία, όσο και σε άτομα που σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

Το σεμινάριο προσφέρει μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της συνολικής διαδικασίας ασφάλισης και ταυτόχρονα δίνει απαντήσεις σε πιο εξειδικευμένα προβλήματα, τα οποία έχουν προκύψει από την πολυετή ενασχόληση με το αντικείμενο.

 EIAS

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου είναι η κα Εργίνα Ξυδούς,Mag. MRICS, Iστορικός Τέχνης, Εκτιμήτρια – Πραγματογνώμων – Σύμβουλος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου:

Πέραν των γνωστών δεδομένων ασφάλισης έργων τέχνης, που ισχύουν διεθνώς και  θα παρουσιαστούν συνοπτικά, θα τονιστούν σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στον ελλαδικό χώρο σήμερα, στα πλαίσια των παρακάτω θεματικών αξόνων:

  • Συνήθεις τύποι συμβολαίων ασφάλισης έργων τέχνης
  • Βασικές προϋποθέσεις για ανάληψη κινδύνου έργων τέχνης
  • Ενδεδειγμένες κινήσεις στη διαχείριση της ζημιάς
  • Ζήτημα πιστοποιητικών έργων τέχνης
  • Ζήτημα εκτίμησης ασφαλιστικών αξιών και αναπροσαρμογής τους
  • Χώροι ενδιαφέροντος για παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών: Ιδιωτικές συλλογές  / Πινακοθήκες – Μουσεία Ιδιωτικά Δημόσια Δημοτικά / Καλλιτέχνες (ντεπό/εργαστήρια) / Εταιρικές Συλλογές / Δημόσιοι χώροι
  • Αντικείμενο ασφάλισης: από Σύγχρονη Τέχνη έως Εκθέματα Θεματικού Επαγγελματικού Μουσείου.

 

Σύντομο Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η κα Εργίνα Ξυδούς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης, με ειδίκευση στη Ζωγραφική της Ύστερης Βενετικής Αναγέννησης.  Είναι Ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης, ειδική Σύμβουλος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), Πραγματογνώμων του Πρωτοδικείου Αθηνών και Πειραιώς.  Μέλος του RoyalInstitutionofCharteredSurveyors (RICS), του Διοικητικού Συμβουλίου Arts & AntiquesRICSκαι Εκπρόσωπος ContinentalEuropeαπό το 2011. Είναι εκτιμήτρια και σύμβουλος Έργων Τέχνης, έχει πολυετή εμπειρία στον ασφαλιστικό χώρο, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για νομικές και άλλες υποθέσεις σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς. Είναι εισηγήτρια του ΕΙΑΣ σε θέματα Ασφάλισης & Ζημιών Έργων Τέχνης και έχει πραγματοποιήσει έρευνες και διαλέξεις για την Ιστορία της Τέχνης γενικότερα.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014.

Δικαίωμα Συμμετοχής στο Σεμινάριο:

·       80€ για τα μέλη του Ε.Ι.Α.Σ.

  • 90€για τα μη μέλη

 

Για τις Εταιρίες-Μέλη του ΕΙΑΣ, που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή σε αυτό το Σεμινάριο, τα δίδακτρα διαμορφώνονται ως εξής:

  • 70€  (από 3 – 5 άτομα)
  • 60€  (άνω των 5 ατόμων)

 

Για τις Εταιρίες-μη Μέλη του ΕΙΑΣ, που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή σε αυτό το Σεμινάριο, τα δίδακτρα διαμορφώνονται ως εξής:

  • 80€  (από 3 – 5 άτομα)
  • 70€  (άνω των 5 ατόμων)

Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του ΕΙΑΣ στα τηλέφωνα:

210 9219660 & 684 και στα e-mails:                   eiasinfo@eias.gr & eias@ath.forthnet.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*