ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ: Ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ημερίδα του γραφείου πραγματογνωμόνων ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ Α.Ε., με θέμα «Ασφάλιση περιβαλλοντικής Αστικής Ευθύνης».

Συντονιστής της εκδήλωσης εκ μέρους της ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΕ ήταν ο κ. Σπυρόπουλος Γιώργος, πραγματογνώμονας της εταιρείας και μέλος του Environmental Practice Group της Cunningham Lindsey. Κύριοι ομιλητές ήταν η κα Saeys Ruth, πραγματογνώμων και team leader του Environmental Practice Group της Cunningham Lindsey, ο κ. Zorgno Giuseppe, πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ε.Α.Ε.Ε., η κα Κουσκουνά Λίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α και η κα Πουλή Σταυρούλα, προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του Υ.Π.Ε.Κ.Α..

Ruth Saeys & Γιώργος Σπυρόπουλος

Ruth Saeys, πραγματογνώμων και team leader του Environmental Practice Group της Cunningham Lindsey & Σπυρόπουλος Γιώργος, πραγματογνώμονας της ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ και μέλος του Environmental Practice Group της Cunningham Lindsey

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του μετόχου της ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ Α.Ε. κ. Γαλάνη Γιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους της εταιρείας τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην ημερίδα και έδωσε την υπόσχεση του γραφείου ότι θα συνεχιστεί η υποστήριξη προς την Ασφαλιστική Αγορά με συγκεντρώσεις και ομιλίες επί ειδικών θεμάτων που την απασχολούν.
Η ημερίδα συνεχίσθηκε με χαιρετισμό του κ. Μίχαλου Κωνσταντίνου, Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο οποίος αφού συνεχάρη την πρωτοβουλία της ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ Α.Ε., τόνισε την ανάγκη η ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης να είναι ένας τομέας, στον οποίο πρέπει να επενδύσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της ασφαλιστικής κουλτούρας στη χώρα.

Πουλή Σταυρούλα, προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Πουλή Σταυρούλα, προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Στη συνέχεια ο κ. Zorgno αναφέρθηκε στην προοπτική της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς σχετικά με την ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης. Ακολούθως, η κα Κουσκουνά παρουσίασε το κείμενο πλαίσιο της Ελληνικής Νομοθεσίας, ενώ η κα Πουλή αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο εφαρμογής της οδηγίας της Περιβαλλοντικής Ευθύνης σε Εθνικό Επίπεδο.
Η κα Saeys αρχικά παρουσίασε το Environmental Practice Group της Cunningham Lindsey, αναφέρθηκε σε γενικά θέματα Περιβαλλοντικής Αστικής Ευθύνης και στη συνέχεια εισήγαγε τους συμμετέχοντες στις αρχές της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

ÇÌÅÑÉÄÁ ÌÅ ÈÅÌÁ ÁÓÖÁËÉÓÇ ÐÅÑÉÂÁËËÏÍÔÉÊÇÓ ÁÓÔÉÊÇÓ ÅÕÈÕÍÇÓ ÓÔÏ ÅÂÅÁ

Κουσκουνά Λίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α

Έπειτα αναφέρθηκε στα κύρια στοιχεία προασφαλιστικού ελέγχου και ανάληψης κινδύνων, στις ενέργειες κατά την επέλευση Περιβαλλοντικής Ζημιάς, στις τεχνικές αποκατάστασης των ζημιών και τέλος παρουσίασε παραδείγματα πραγματικών περιστατικών ζημιών σε Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τρόπους αποκατάστασής τους με τα αντίστοιχα τελικά κόστη.

κ. Κων. Μιχαλος

Μίχαλος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύνοψη της ημερίδας από τον συντονιστή κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους ομιλητές για τις παρουσιάσεις τους όσο και το πολυάριθμο ακροατήριο που τίμησε με την προσέλευσή του τους εισηγητές και το γραφείο ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ. Παράλληλα υπογράμμισε πως η επιτυχία της ημερίδας συνίσταται στην επαφή όλων των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη ασφάλιση φορέων (ασφαλιστική αγορά, εξειδικευμένοι νομικοί, εκπρόσωποι της πολιτείας και πραγματογνώμονες) και στην έκφραση των απόψεών τους, που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην κατανόηση και προώθηση της ασφάλισης περιβαλλοντικής Αστικής Ευθύνης και στην Ελληνική Αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*