ΥΓΕΙΑ: Νέος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής Versa HD

Εξοπλισμό ακτινοθεραπείας υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένου του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή Versa HDTM Elekta, θα εγκαταστήσει άμεσα το Νοσοκομείο Υγεία. Σκοπός της επένδυσης είναι η αντιμετώπιση κάθε μορφής καρκίνου με μέγιστη ακρίβεια, ασφάλεια, ταχύτητα και η περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elekta, Mr. Ian Alexander, δήλωσε: «Το Versa HDTM είναι το πρώτο μηχάνημα που εγκαθίσταται πανελλαδικά και αποτελεί την τελευταία και πιο εξελιγμένη λύση για την αποτελεσματική εκτέλεση όλων των σύγχρονων και προηγμένων τεχνικών ακτινοθεραπείας όπως η ακτινοθεραπεία με χρήση πεδίων διαμορφούμενης έντασης (IMRT/VMAT) και στερεοτακτική ακτινοχειρουργική/ακτινοθεραπεία (SRS/SRT).

Διαθέτει μοναδικές και καινοτόμες για την Ελλάδα δυνατότητες όπως το προηγμένο σύστημα διαμόρφωσης της δέσμης AgilityTM, το μοναδικό στο είδος του με 160 φύλλα και διπλάσια ταχύτητα κίνησης φύλλων, και την τεχνική Flattening Filter Free (FFF) για χορήγηση υψηλού ρυθμού δόσης (High Dose Rate) έως και τρεις φορές πιο γρήγορα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*