Δημιουργική κινητικότητα… αναβαθμίζει την αγορά

[starbox] Σε περίοδο δημιουργικής κινητικότητας έχει εισέλθει η αγορά. Δείχνει ότι ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των καιρών που απαιτούν και συνέργιες και συμπληρωματικές δράσεις και ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών.

Δραστηριότητα με προοπτική έχει εμφανιστεί από κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες (μια ελληνική και μία πολυεθνική) οι οποίες συζητούν για τον τομέα της Υγείας. Το πεδίο ανταλλαγής τεχνογνωσία και απόψεων μεγάλο. Η ενδεχόμενη συνεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ θα είναι καινοτομία.

Αν μάλιστα αξιολογήσει κανείς ότι η πολυεθνική με την εμπειρία της «κουμπώσει» σε κάποιο σημείο με την ελληνική και την πολύχρονη παρουσία της στην αγορά τότε είναι προφανές ότι το πρώτο DEAL με αντικειμενική και μετρήσιμη απόδοση στις εταιρείες βρίσκεται κοντά. Ουσιαστική εξέλιξη είναι και η «ανοικτή γραμμή» που κατά πληροφορίες βρίσκεται μεγάλη επίσης εταιρεία με ξένους επενδυτικούς και άλλους χρηματοπιστωτικούς οίκους.

Το πεδίο των συζητήσεων ευρύ και ενδεχομένως καθοριστικό για την συνέχεια και την ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην αγορά. Αλλά και σε μικρότερο επίπεδο αναπτύσσονται συνεργασίες κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί. Υπάρχουν όμως και άλλες που είτε «έκλεισαν» είτε βρίσκονται στην τελική ευθεία. Επίσης κάποιες άλλες εταιρείες δοκιμάζουν την τύχη τους σε νέα μονοπάτια της ασφαλιστικής αγοράς ευελπιστώντας φυσικά στην πρόοδο.

Οι ανακοινώσεις για διάφορα θέματα πολλές. Οι κάποτε πρωτοπόροι και μοναδικοί στις καινοτομίες προχώρησαν πολύ και έφθασαν σε υψηλό επίπεδο. Σήμερα, έπονται και οι άλλοι και ανακοινώνουν την δική τους πρόοδο στην σύγχρονη ασφαλιστική αγορά. Και σε επίπεδο εποπτείας υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το που πάνε και πώς πάνε τα πράγματα. Και οι εταιρείες γνωρίζουν (θα επανέλθουμε σύντομα αναλυτικά) τι πρέπει να κάνουν. Όλα δείχνουν πώς η ασφαλιστική αγορά κινείται καλά και σωστά.

Ο κλάδος δείχνει να αρχίζει να αντιλαμβάνεται την νέα του ισορροπία και να συντονίζεται όπως πρέπει. Η ποιοτική –αναγκαία- μετάβαση πραγματοποιείται καταρρίπτοντας του αποκλειστικούς κινδυνολόγους προφήτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*