Φοιτητική.. ασφαλιστική συνείδηση

[starbox]

Πόσο ασφαλισμένοι είναι οι νέοι φοιτητές απέναντι στους διάφορους κινδύνους της νέας τους ζωής;  Μάλλον από καθόλου έως ελάχιστα. Εδώ φαίνεται και η απουσία ασφαλιστικής συνείδησης, το κενό που υπάρχει στην ελληνική πραγματικότητα και το οποίο θα πρέπει να καλύψει η ασφαλιστική αγορά.

Σπίτι, μετάβαση σε άλλη πόλη η περιοχή, καθημερινότητα διαφορετική, και πολλά ακόμα συνιστούν το νέο περιβάλλον που χιλιάδες άνθρωποι εισέρχονται ως φοιτητές. Όλοι αυτοί θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι για πολλά. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η ασφαλιστική αγορά και λιγότερα καλά οι γονείς. Και το ποσό της ασφάλισης ίσως να είναι τελικά μηδαμινό μπροστά στα άλλα έξοδα που καθημερινά έχει ένας νέος. Δηλαδή τόσο χαμηλό που αν το κατανοήσουν οι οικογένειες ίσως τελικά να πάρουν την απόφαση να ασφαλιστούν περισσότερο…

Τις σκέψεις αυτές μπορεί να κάνει ο καθένας αν αναλογιστεί τη σημασία της ασφάλισης και τα όσα συχνά συμβαίνουν –ως συνήθη περιστατικά- σε πόλεις με μεγάλο συνωστισμό φοιτητών.

Το θέμα με την ενοικίαση κατοικίας: τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο ενοικιαστής πρέπει να είναι ασφαλιστικά καλυμμένοι διότι συμβαίνουν πολλά.

Το θέμα της υγείας: παντού και πάντα η ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη χρειάζεται ακόμη και στα πιο μικρά και ανώδυνα περιστατικά.

Συναλλαγές: βιβλία, αγορές, φροντιστήρια, αγορές ειδών και υπηρεσιών. Η ασφαλιστική παρουσία σημαντική.

Μετακινήσεις εκδρομές: Και αυτό συνηθισμένο στην φοιτητική ζωή. Ούτε λόγος για το πόσο αναγκαίο είναι και σε αυτή την περίπτωση να είναι θωρακισμένος ασφαλιστικά ο νέος άνθρωπος.

Δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και το σημειολογικό της φοιτητικής ζωής με την επαγγελματική προοπτική και την σύνταξη. Ένας «κουμπαράς», ένα συνταξιοδοτικό, μια επένδυση για το μέλλον. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Χρειάζεται καλλιέργεια για να αναπτυχθεί η ασφάλιση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*