Έτσι θα αλλάξουμε τα πράγματα…

[starbox]

Ένα ζήτημα που διαχρονικά απασχολεί τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς είναι η προοπτική ανάπτυξης του κλάδου. Πάνω σε αυτό το ερώτημα καταστρώνονται στρατηγικές, δημιουργούνται πλάνα και λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τις επιχειρηματικές δράσεις των εταιρειών. Ταυτόχρονα, η προοπτική ανάπτυξης καθαυτή αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την απόφαση των ανθρώπων που είτε θέλουν να επιλέξουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως επαγγελματική καριέρα είτε είναι ήδη ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και καλούνται να επιλέξουν τον ειδικότερο κλάδο της ασφάλισης πάνω στον οποίο θα επενδύσουν το χρόνο και τις προσπάθειές τους.

Ως προς το βασικό ερώτημα για το ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της ασφαλιστικής βιομηχανίας στη χώρα μας και ιδίως σε σχέση με τον κλάδο της ασφάλισης νομικής προστασίας, η απάντηση είναι εύκολη και προκύπτει από τα νούμερα και τα στατιστικά στοιχεία. Τα περιθώρια ανάπτυξης και ιδίως του κλάδου νομικής προστασίας, κατά γενική ομολογία, είναι πολύ μεγάλα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει καταρχήν να επενδύσουμε στην «ασφαλιστική συνείδηση» των Ελλήνων πολιτών. Έχει διαπιστωθεί ότι η «ασφαλιστική συνείδηση» των ελλήνων καταναλωτών είτε αυτοί είναι ιδιώτες, είτε επαγγελματίες, είναι πολύ χαμηλή και σε κάθε περίπτωση πολύ χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η αφύπνιση της «ασφαλιστικής συνείδησης» των Ελλήνων καταναλωτών είναι κάτι που αφορά ένα σύνολο παραγόντων της ελληνικής κοινωνίας όπως η ίδια η πολιτεία, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τέλος οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Η συνδυασμένη δράση όλων αυτών μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή της υπάρχουσας νοοτροπίας.

Όσον αφορά στο θεσμό της ασφάλισης νομικής προστασίας οι προοπτικές ανάπτυξης είναι τεράστιες. Κι αυτό γιατί οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες σήμερα προκειμένου να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη είναι ίσως πιο σοβαρές από κάθε άλλη φορά.

Ένα συμβόλαιο νομικής προστασίας, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά καταρχήν μέσω της μείωσης του κόστους με την καταβολή ενός ιδιαίτερα προσιτού ασφάλιστρου, ενώ η αντιμετώπιση του δαιδαλώδους συστήματος δικαιοσύνης γίνεται μέσω της παροχής υπηρεσιών από εξειδικευμένους και άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες με μακροχρόνια εμπειρία.
Το πρόβλημα στη προκειμένη περίπτωση, το οποίο καλούμαστε να μετατρέψουμε σε στοίχημα, το οποίο οφείλουμε να κερδίσουμε, είναι η αποτελεσματική ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις δυνατότητες που ένα συμβόλαιο νομικής προστασίας μπορεί να τους προσφέρει. Μέσω της ολοκληρωμένης ενημέρωσης, οι πολίτες θα πληροφορηθούν και κυρίως θα συνειδητοποιήσουν την ευκολία με την οποία θα μπορούν πλέον να «βρίσκουν το δίκιο τους» απαλλαγμένοι από σκέψεις και αναστολές που προκαλεί το υψηλό κόστος.

Η εταιρεία μας, έχοντας κατανοήσει πλήρως τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που υφίστανται αλλά και τις δυσκολίες που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτή, δραστηριοποιείται ενεργά και σε πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς όπως η Ένωση των Ασφαλιστικών Εταιριών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κλπ προς την κατεύθυνση της έγκυρης και αποτελεσματικής ενημέρωσης τόσο του καταναλωτικού κοινού, όσο και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με σκοπό να καταστήσει σαφή και προφανή τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης και ιδίως της ασφάλισης νομικής προστασίας.

Έτσι πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τα πράγματα προς όφελος όλων…

Πηγή:  D.A.S. Hellas Newsletter Ιούλιος 2014

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*