sema logo

Ανακοίνωση του ΣΕΜΑ για το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συνεργασίας

Σε ανακοίνωση του σχετικά με το ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας  ο ΣΕΜΑ αναφέρει πως:

 

Σε συνέχεια της πρόσφατης μεταξύ μας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΑΕΕ, στις 24.06.2013 κατά την διάρκεια της οποίας, θεωρούμε ότι πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, αναφορικά με το προτεινόμενο από τον Σ.Ε.Μ.Α. Σχέδιο Σύμβασης Συνεργασίας με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες, μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η εγκύκλιος με αριθμό 21 688 που απεστάλη στις 14.07.2014, από την ΕΑΕΕ προς όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες – Μέλη της Ένωσης, η οποία σημειωτέων ήδη «διέρρευσε» και σε μερίδα του κλαδικού Τύπου.

 

Προς αποφυγή λοιπόν παρερμηνειών και την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων στην ασφαλιστική αγορά θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

 

  1. Η διαβιβαστική επιστολή που στείλαμε προς όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες (03.07.2014, αρ. πρωτ. 923) μαζί με το Σχέδιο Σύμβασης  δεν αναφέρει πουθενά ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη του νομικού τμήματος της ΕΑΕΕ.  Αντιθέτως, αναφέρουμε ρητά ότι το σχέδιο έχει παρουσιαστεί και συζητηθεί με την ΕΑΕΕ και ζητάμε από την νομική υπηρεσία της εκάστοτε Ασφαλιστικής Εταιρίας να το μελετήσει προκειμένου να λάβουμε την σύμφωνη γνώμη τους πριν προχωρήσουμε στην υπογραφή της.

 

  1. Στην αντίστοιχη διαβιβαστική επιστολή προς το προεδρείο της ΕΑΕΕ, με την οποία ενημερώνουμε ότι αποστείλαμε το προτεινόμενο Σχέδιο Σύμβασης προς όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες, υπάρχει η διατυπωμένη φράση «… μετά την σύμφωνη γνώμη των νομικών υπηρεσιών και των δύο πλευρών» η οποία όπως επεξηγούμε στην διευκρινιστική επιστολή μας προς εσάς (14.07.2014 αρ. πρωτ. 927), αφορούσε την αποστολή των συμβάσεων προς τα μέλη της ΕΑΕΕ και όχι την σύμφωνη γνώμη ως προς το περιεχόμενο αυτής.

 

  1. Επισημαίνουμε επιπλέον ότι, η παραπάνω διαβιβαστική επιστολή απεστάλη αποκλειστικά και μόνο στα 4 άτομα του προεδρείου της ΕΑΕΕ (τα οποία άλλωστε συμμετείχαν   και   στην   μεταξύ  μας  συνάντηση)   και   ουδέποτε  κοινοποιήθηκε πουθενά αλλού.  Αντιθέτως, είχαμε επισυνάψει ως δείγμα και προς ενημέρωσή σας, την αντίστοιχη επιστολή που στείλαμε προς όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες.

 

  1. Αυτό που ζητήσαμε από την ΕΑΕΕ ήταν μια «καλή μαρτυρία» ως προς το περιεχόμενο του σχεδίου που εκπόνησε ο ΣΕΜΑ (πρόκειται για ένα «ήπιο» κείμενο όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε), καθώς θεωρούμε ότι το προτεινόμενο αυτό Σχέδιο Σύμβασης Συνεργασίας μπορεί να λειτουργήσει ως ένα χρηστικό εργαλείο στις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα την περίοδο αυτή μεταξύ Ασφαλιστικών Εταιρειών καιΜεσιτών Ασφαλίσεων, με απώτερο σκοπό την μεταξύ μας συμφωνία και την υπογραφή των νέων συμβάσεων συνεργασίας.

 

  1. Τέλος, επισημαίνουμε και καθιστούμε απόλυτα σαφές ότι, ο ΣΕΜΑ ουδέποτε ζήτησε από την ΕΑΕΕ την επιβολή του προτεινόμενου σχεδίου προς τα Μέλη της – Ασφαλιστικές Εταιρίες και ουδέποτε επίσης υπονόησε ή παρουσίασε ότι έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη και αποδοχή της νομικής υπηρεσίας της ΕΑΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*