Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος με τους Νίκο Σωφρονά, διευθυντή εκπαίδευσης και εναλλακτικών δικτύων και Γιάννη Ρούντο, διευθυντή δημοσίων σχέσεων & ΕΚΕ του Ομίλου INTERAMERICAN

Η Interamerican αρωγός και συνεργάτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μεταξύ των υποστηρικτών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τη στρατηγική επανατοποθέτηση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού ρόλου του, συμπεριλαμβάνεται η INTERAMERICAN. Η Εταιρεία με την υποστήριξη της αναγνωρίζει την εξαιρετική σημασία της ενεργού παρουσίας του ΟΠΑ στη δημιουργία προϋποθέσεων κοινωνικής ανάπτυξης και ευημερίας, μέσα από τη διεύρυνση των οριζόντων της νέας γενιάς.

Μεταξύ των δύο μερών, έχει συμφωνηθεί να αναπτυχθεί συνεργασία και στο επίπεδο εκπαίδευσης φοιτητών του Πανεπιστημίου αλλά και συνεργατών πωλήσεων της εταιρείας.

Το ΟΠΑ, που συμπληρώνει ένα αιώνα στην ανώτατη εκπαίδευση, ανακοίνωσε πρόσφατα –μαζί με την νέα οπτική ταυτότητά του- την απόφαση ανάληψης σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων περαιτέρω συνεισφοράς στη γνώση, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όπως τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, πρύτανης του Πανεπιστημίου, κατευθυντήριους άξονες συνιστούν οι ιδρυματικές του αξίες της αριστείας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς,  με σημαντικά στοιχεία του νέου στρατηγικού σχεδιασμού του ΟΠΑ  τη σύνδεσή του με κοινωνικούς φορείς,  ιδρύματα και επιχειρήσεις, την εισαγωγή και εξαγωγή γνώσεων και εμπειρίας και την κοινωνική ευθύνη σε υψηλή θέση μεταξύ των προτεραιοτήτων.

Στην κοινωνική ευθύνη για την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού εστιάζει και η INTERAMERICAN, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και ΕΚΕ του ομίλου, υπογραμμίζοντας τον δημιουργικό ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας και ειδικότερα του ΟΠΑ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*