Ασφάλιση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από την Aigaion

Η AIGAION Ασφαλιστική διαθέτει στην αγορά δύο εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα για τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, είτε αυτές είναι υπαίθριες είτε βρίσκονται πάνω σε στέγες κτιρίων.

1. Πρόγραμμα Κατά Παντός Κινδύνου: καλύπτει οποιαδήποτε τυχαία και απρόβλεπτη φυσική/υλική απώλεια ή ζημιά των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, ζημιές από βλάβη των μηχανημάτων που οφείλεται σε λάθη συναρμολόγησης και σχεδιασμού, κακοτεχνία, βραχυκύκλωμα, υπέρταση
2. Πρόγραμμα Κάλυψης Πυρκαγιάς & Συμπληρωματικών Κινδύνων: καλύπτει κινδύνους όπως πτώση κεραυνού, πυρκαγιά από δάσος, ζημιές από νερά & καιρικά φαινόμενα, κλοπή, βραχυκύκλωμα.

Και τα δύο προγράμματα περιέχουν παροχές για τα εξής:
– επακόλουθη Απώλεια Μικτών Εσόδων λόγω διακοπής παροχής ενέργειας προς το δίκτυο της ΔΕΗ συνεπεία καλυπτομένων κινδύνων
– κακόβουλες ενέργειες
– σεισμός
– κάλυψη δόσεων δανείου συνεπεία καλυπτομένων κινδύνων
– επακόλουθα έξοδα καλυπτόμενης ζημιάς
– Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων συνεπεία πυρκαγιάς ή έκρηξης

Η ασφαλισμένη αξία των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων είναι σε αξία αντικατάστασης με καινούργιο εξοπλισμό ίδιου είδους και δυναμικότητας, ενώ τα προγράμματα παρέχονται σε εγκαταστάσεις που είναι σε πλήρη λειτουργία και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ. Ωστόσο, παρέχονται επιπλέον ειδικές καλύψεις για τη φάση της εγκατάστασης και συναρμολόγησης της φωτοβολταϊκής μονάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*