ΙΚΑ: Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων στο www.ika.gr

Άμεσα θα ενημερώνονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, την επομένη της ημερομηνίας πίστωσης της σύνταξής τους, για το ποσό αυτής από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr). Με τη δυνατότητα αυτή δρομολογείται η κατάργηση της αποστολής του Τρίμηνου Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων στην κατοικία των συνταξιούχων.

Στην εφαρμογή αυτή αρχικά και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν πρόσβαση οι συνταξιούχοι που διαθέτουν αριθμό μητρώου ΔΙΑΣ (Α.Μ. ΔΙΑΣ), ο οποίος αναγράφεται στο Τρίμηνο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων. Οι συνταξιούχοι πρέπει απλώς να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / “ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ” και να καταχωρήσουν τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ.

Από 1 Ιουλίου 2014 και μετά, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν έχει γνωστοποιηθεί ο Α.Μ. ΔΙΑΣ, είτε με τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία είτε με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον αυτοί έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του.

Με τη μηνιαία αυτή ενημέρωση, εξασφαλίζεται η έγκαιρη πληροφόρηση των συνταξιούχων, αναφορικά με τη διαμόρφωση του ποσού της σύνταξής τους, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία, εξοικονομούνται πόροι με τη μειωμένη προσέλευση των συνταξιούχων στα Υποκαταστήματά μας και υποστηρίζεται η εύρυθμη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*