ΕΑΔΕ: Να διακανονιστούν οι οφειλές προς Ασπίς και Commercial

Με ανακοίνωσή της η ΕΑΔΕ και αφορμή δημοσίευμα για πιθανές οφειλές Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών προς τις Εταιρείες Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, καλεί όλους τους διαμεσολαβούντες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και τις εταιρείες που επωφελήθηκαν από την πρόσκτηση του συγκεκριμένου πελατολογίου να τους στηρίξουν. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η καθυστέρηση της επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της βιομηχανίας μας και πάνω από όλα εντείνει τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στους ασφαλισμένους των προαναφερόμενων εταιριών».

Ειδικότερα αναφέρει:

Είναι γνωστή η πολυπλοκότητα του θέματος, η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την παρατηρούμενη αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση επιμέρους πτυχών του προβλήματος.

Η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας του θέματος δεν μπορεί παρά να απαιτεί την συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων στην άμεση εξεύρεση της λύσης.

Εάν Διαμεσολαβούντες έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές προς τις συγκεκριμένες Εταιρείες, τους καλούμε να φροντίσουν τον διακανονισμό τους, βοηθώντας με την σειρά τους την επίλυση του προβλήματος δημιουργώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες για καλύτερους οικονομικούς όρους στις καταβαλλόμενες προς τους ασφαλισμένους τους αποζημιώσεις.

Επειδή, προφανώς, η οικονομική πίεση στους συγκεκριμένους Διαμεσολαβούντες είναι μεγάλη, ιδιαίτερα δε μετά την ζημιά που υπέστησαν και οι ίδιοι με την ανάκληση των συγκεκριμένων εταιρειών, καλούμε και τις Εταιρείες, οι οποίες επωφελήθηκαν από την πρόσκτηση του συγκεκριμένου πελατολογίου, να βοηθήσουν τους Συναδέλφους στην διαδικασία των διακανονισμών προσφέροντας κι αυτές με την σειρά τους την αναγκαία στήριξη στην επίλυση του προβλήματος.

Καλούμε επίσης την ΤτΕ και την Πολιτεία να φροντίσει την καταβολή οφειλόμενων ποσών προς τους Διαμεσολαβούντες, που προέκυψαν από την μη καταβολή δικαιούμενων προμηθειών, πριν την ανάκληση των αδειών των Εταιριών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value αλλά ταυτόχρονα να προβεί στην τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που διαχωρίζει την προτεραιότητα αποζημίωσης των Διαμεσολαβούντων από τους εργαζόμενους, νομοθετικό πλαίσιο που αδικεί κατάφορα τον θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Καλούμε, τέλος, για άλλη μια φορά την Πολιτεία, την Εποπτεία, το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, να πράξουν άμεσα καθετί αναγκαίο για την οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος που ταλανίζει την αξιοπιστία της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*