Συνέργεια Biba και Axa για τη διαφάνεια στις αποζημιώσεις

Η AXA UK, με την υποστήριξη του Βρετανικού Συνδέσμου Μεσιτών Ασφαλίσεων (British Insurance Brokers’ Association), έχει ξεκινήσει να θέτει σε εφαρμογή σχέδιο με στόχο να γίνει πιο διαφανής η διαδικασία των αποζημιώσεων και των αξιώσεων για τους ασφαλισμένους.

Η πρώτη φάση του έργου επικεντρώνεται στους λόγους για τους οποίους οι αξιώσεις των ασφαλισμένων απορρίπτονται, όπως το ότι μπορεί να έχουν αφήσει τα κλειδιά τους πάνω στο αυτοκίνητο και να έχουν φύγει, ότι μπορεί να είναι χωρίς επίβλεψη, ότι δεν έχουν συντηρήσει τις στέγες των σπιτιών τους πριν ξεσπάσει ένα ακραίο φαινόμενο, ότι δεν έχουν βάλει συναγερμό στην επιχείρησή τους κ.ο.κ.

Ήδη η εταιρεία έχει δημιουργήσει έγγραφα συμπληρωματικά των συμβολαίων, τα οποία εξηγούν απλά τα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι πελάτες ώστε να συμβαδίζουν με τους όρους του συμβολαίου.

Η Amanda Blanc, διευθύνουσα σύμβουλος της AXA Commercial Lines, δήλωσε: «Αυτό που κάνουμε δεν είναι πυρηνική επιστήμη: είναι απλή λογική βάσει της οποίας πρέπει να εξηγηθούν οι όροι του συμβολαίου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα σε ένα μακροπρόθεσμο έργο που έχει λάβει ενθουσιώδη υποστήριξη από την Biba και τους συνεργάτες της Axa, δύο εκ των οποίων έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του περιεχομένου των εγγράφων».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*