Το ποτάμι αποκαλύψεων αρχίζει να φουσκώνει

-. Εμφύλιος ξεσπά στην αγορά με αφορμή τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

– Κατά πληροφορίες κάποιοι σπεύδουν να δείξουν στους αρμοδίους και άλλες εταιρείες που δεν επιβλήθηκαν ποινές.

– Θέλουν να υποστηρίξουν εμμέσως ότι η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή έκανε εξαιρέσεις και διακρίσεις.

– Αυτό βέβαια απομένει να αποδειχθεί και στην πράξη διότι όπως λέγεται αρμοδίως, θα δοθούν και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Ίσως για νέες περιπτώσεις ίσως και για τις ίδιες αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

– Και για να μην είμαστε και εκτός πραγματικότητας:  σωρός καταγγελιών για ασφαλιστικές φθάνει και στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

– Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε -κατά τις πηγές μας- ότι οι ασφαλισμένοι έχουν δίκιο.

– Έτσι και ακολούθησε Σύστασή του προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και εισήγηση προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Και έγινε το πρώτο βήμα.

– Τώρα όμως, είναι βέβαιο πώς  οι ανασκαφές συνεχίζονται και φέρνουν στο φως νέα ευρήματα που αφορούν αποζημιώσεις,  εισπράξεις, επιβολή αυξήσεων, ειδικά θέματα συμβολαίων Ζωής, συνταξιοδοτικά, απαλλαγές προγραμμάτων Υγείας, και πολλά άλλα(αναφέρουν οι πληροφορίες). Τα στοιχεία καταγράφονται και ομαδοποιούνται ώστε να αξιολογηθεί στην συνέχεια ποια εμφανίζουν υψηλές ποσοστώσεις ώστε να και δοθεί συνέχεια. Τα πράγματα διογκώνονται και δημιουργούν ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι…

– Επίσης αναπτύσσεται και προβληματισμός για τα πρόστιμα αυτά που επιβλήθηκαν και αυτά που εξετάζονται. καθώς υπήρξαν εισηγήσεις που μιλούσαν για πολύ μεγαλύτερα τα οποία θα επιβληθούν σε δεύτερη φάση στους δυνητικούς επόμενους (εκτός και αν υπάρχουν εξελίξεις που πείσουν τους αρμοδίους περί αποκατάστασης των όσων κατά την πολιτεία δεν κρίνονται σύννομα).

– Δηλαδή οι πρώτοι έπεσαν στα μαλακά λόγω της αρχής. Η συνέχεια θα είναι πιο αυστηρή. Και μάλιστα λέγεται ότι θα είναι αυστηρότερη σε όσους το πάθημα δεν γίνεται μάθημα..

– Ήταν προειδοποιητική από την πλευρά του καταναλωτή.  Από εδώ και πέρα απομένει ο επόπτης να αντιλαλήσει…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*